Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНЦИЈА

Ево које уређаје у кући морате ИСКЉУЧИТИ из струје пре одласка на одмор

Поведите рачуна како бисте сачували свој дом!

1659479996_home-office-g19f1c5f8a_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Основно правило пре одласка на сваки дужи одмор од куће је да искључите све уређаје из струје, јер  чак и када су изгашени али и даље је упаљни у утичницу, уређаји троше струју, саветују стручњаци.

Дакле, прво правило је да све електричне уређаје искључите из утичница. Многи и када су искључени троше струју и зато је потребно извући утикач из утичнице, али савет је да све што можете искључите пре свега због безбедности и сигурности.

Прочитајте још: Џенифер Лопез у смелој хаљини, а у рукама торба коју овог лета носе жене широм света (ФОТО)

Климу само угасите. Бојлер пре поласка обавезно искључите. Заврните обавезно и главни вентил за воду, како се не би десио неки квар или поплава.

Немојте остављати упаљена светла или неку лампу док нисте код куће, па чак ни како би се стекао утисак да је неко ту. Безбедније је да неко повремено обиђе ваш дом па се на тај начин лично увери да је све у реду. Искључите из струје лаптопове, рачунаре, пуњаче за телефоне, конзоле за игрице и све апарате са екстерним пуњачем. Сви пуњачи када су укључени вуку струју без обзира да ли је апарат укључен у њих. 

Прочитајте још: Цецин рецепт за савршену линију чак и у петој деценији живота: Погледајте у чему је тајна њеног изгледа

Искључите и микроталасну, тостер, блендер, апарат за кафу и друго. Искључите замрзивач, фрижидер и бојлер. Без обзира да ли бојлер палите и гасите по потреби или га стално држите укљученог, обавезно га искљуључите пре одласка на летовање. Извуците из утичнице и кухињски бојлер ако је повезан тако да има утикач.

Очистите фрижидер и уклоните све кварљиве намирнице из њега. Ако сте дуже од месец дана одсутни, искључите га из струје.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas