· · Коментари: 0

ФЕНГ ШУИ ПРАВИЛА: Три ствари које треба да урадите пре пролећа да би сте отерали негативну енергију

Заштитите дом од лоше енергије

1679065052_shutterstock_252454888.jpg
Фото: Схуттерсток

Пролећно генерално чишћење је обавезно у сваком дому. То је период када чистимо простор од нереда, освежавамо дом, чинимо га отворенијим и светлијим - улазимо са новом енергијом у дому у нову сезону. Када је дом уредан и сређен, и ми се осећамо боље и срећније у свом простору.

Откривамо које 3 ставри треба да очистите/избаците из свог дома пре пролећа:

1. Ослобађање од нереда - За фенг шуи, неред је највећи непријатељ јер задржава лошу и устајалу енергију, блокирајући проток здраве енергије, и на исти начин утиче на животе оних који живе у нереду. Неред може појачати депресивно расположење, умор и стрес. Због тога се морате ослободити нереда. То значи да се отарасите смећа унутар и изван куће или стана, средите и окречите зидове, водите рачуна о башти, травњаку итд. Ваша одговорност је далеко изван зидова. Због тога је важно обратити пажњу и на уређење вашег окружења ако живите у кући. Физички неред такође није добар. Прашина, паучина, претрпани предмети, ствари са полица и ормара не чине вам никакву услугу. Фенг шуи правило је јасно: баците, поклоните или продајте све што нисте користили у последњих шест месеци. Организујте ормане и полице.

2. Чишћење емоционалног смећа - Ово је вероватно најтежи корак у процесу чишћења, али у исто време и најважнији. Неизговорене ствари, нерешени односи, проналажење грешака код других, емоционална манипулација итд. Једина особа коју можемо да променимо смо ми сами. Решавајте несугласице, проналазите компромисе, преузимајте одговорност за своје поступке и последице, опраштајте, враћајте дугове, обрачунавајте се са старим пријатељима, тражите опроштај. То ће вам дати мир и омогућити вам да наставите даље.

3. Уклоните све негативне ствари које вас окружују - За боље здравље, ослободите се ствари које блокирају проток ваше енергије у кухињи, на кухињским елементима и у фрижидеру. Немојте то радити са хемикалијама, већ са природним средствима за чишћење (користите домаћа средства попут сирћета, лимуна, соде бкарбоне итд.). Темељно очистите и одложите непотребне ствари из спаваће собе и купатила. И овде важи исто правило: оно што нисте користили у последњих шест месеци мора да нестане. Очистите прозоре, простор испод кревета, уредите собе у пролећном духу. Донесите нове биљке у свој дом. Бујно и ароматично биље попут рузмарина и нане може бити леп додатак вашој кухињи.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.