Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уређење

Где у ДНЕВНОЈ СОБИ треба да стоји САТ? Једну позицију треба посебно да избегавамо

Изгледа као једноставна одлука, али ипак постоје смернице које можемо да испратимо. Да ли сте се питали које место у кући је идеално за постављање сата?

1644576303_a5911c69d5cc94d07473dbb73c47bb29b5477f41.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зидни сатови као декор за дневну собу

Обично проводимо доста времена у дневној соби, али само пролазимо поред зидног сата када улазимо или излазимо из наших домова. Привлачан зидни сат постављен на истакнутој локацији у дневној соби олакшава одређивање времена без ослањања на телефон. Поред тога, зидни сат је и одличан декор.

Према уметности фенг шуија, најбоље је да поставимо зидни сат окренут ка северу, истоку или североистоку. Ова кинеска дисциплина сматра да није најбоље да поставимо зидни сат на централној локацији дневне собе. Саветује се такође и да бирате облик квадрата, који није превелик.

Прочитајте још: ФЕНГ СХУИ савет да спречите лошу енергију која влада у дому: Уколико имате ОВА ЧЕТИРИ ПРЕДМЕТА, решите их се ОДМАХ

Боја је према фенг схуи-ју такође фактор за одређивање локације сата. Зидни сат црвене, љубичасте или наранџасте боје се односи на елемент ватре и треба поставити на јужну тачку собе. Постављање сата на истоку или југоистоку повезано је са елементом дрвета, што је пожељно место за сат зелене или цијан боје. Није препоручљиво окачити сат на северној или западној тачки јер се сматра да доноси лошу срец́у.

Сат према прозору и вратима

Пожељно је да поставимо зидни сат тако да буде окренут према вратима или прозору, уместо да га поставимо  поред прозора или код врата. Сат треба да буде видљив када стоји на вратима, што помаже да енергија циркулише кроз собу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas