· · Коментари: 0
савети за дизајн

Избегавајте ове ствари када стилизујете ДНЕВНУ СОБУ: Водите рачуна о размацима и тоновима

Ваша дневна соба треба да буде место за опуштање и окупљање породице и за уживање у друштву пријатеља

1653115893_living-room-gc537d60ca_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Требало би да буде негде где можете да забављате госте, али и да можете да га ублажите добрим филмом и кантом кокица. Дакле, шта тачно треба избегавати када стилизујете своју дневну собу?

Прочитајте још: Изненађујући начин како да вам ве-це шоља стално мирише на свежину: У питању је ПАСТА ЗА ЗУБЕ (ВИДЕО)

Погледали смо неке од најбољих грешака које ће вам помоћи када имате грешку за неки стил . Стварање удобног простора не мора да кошта земљу или да траје вечно.

Намештај дуж зидова

Чудно је да померање намештаја уза зид заправо може учинити да соба изгледа мања. Ово је посебно случај када сви зидови у просторији имају намештај насупрот њих, то ствара загушљивији простор без простора за дисање. Потрудите се да повучете своје веће комаде намештаја од зида и створите илузију простора додавањем простора иза намештаја. 

Неред свуда около

Свака добро уређена дневна соба има довољно простора за кретање. Не морате да креирате апсолутни минималистички стил да бисте избегли неред, али свакако можете да креирате фото зидове или конзолне столове са својим омиљеним уоквиреним породичним успоменама без претеривања са намештајем у простору. Смањите декоративне предмете на минимум.

Ништа на поду

Понекад је тешко знати шта недостаје у соби. Шансе су да би то могао бити тепих. Теписи су суштински елемент стила и недостатак тепиха може лако учинити да се соба осећа празном или хладном. Соба изгледа много комплетније са бојом, текстуром или шаром на поду. Теписи могу са задовољством да седе на поду, све док не додајете превише контрастних текстура или узорака који могу учинити да соба буде превише набацана. Можете креирати зоне у просторији са мањим теписима испод столића за кафу, фотеље или испод прозора. Теписи би свакако требали одговарати величини и стилу вашег простора. Понекад огроман тепих који се налази испод свих делова вашег намештаја може донети огроман осећај удобности у просторију. Такође пружа равнотежу и може учинити да соба изгледа веће.

Мешање различитих стилова 

Покушај мешања превише различитих стилова сигурно вам неће дати прелепу собу, али ни покушај да сваки комад савршено ускладите. Ових дана упаривање неколико комада попут сточића за кафу је сасвим у реду. Али уверите се да додајете неку боју да бисте разбили униформност коју одговарајући намештај и боје декора могу лако да створе.

Суморно и туробно

Многим дневним собама озбиљно недостаје боја и живост. Иако не желимо да буде присутна свака боја дуге, такође није идеално да све буде у смеђој боји. Ако сте заинтересовани за једноставан изглед попут беле, тамних нијанси, монохроматских или одређених стилова, можете да унесете боју меким намештајем попут јастука. Иначе можете додати боју кроз зидну уметност, биљке и саксије или подне простирке.

Водите рачуна о величини собе 

Пажљиво размислите о величини своје собе пре него што купујете намештај и размислите шта ће вам заправо одговарати. Не морате да користите сваки слободни центиметар простора да бисте адекватно употпунили своју собу. У ствари, супротно је много боље. Више простора представља прозрачнији осећај и неће учинити да се ви или ваши гости осећате затворено. Не купујте џиновски кауч са 10 седећих места ако немате места за сто за кафу и друге основне ствари за стил. Размишљање о величини и реалном размаку ће направити огромну разлику у крајњем резултату.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.