Oglas
· · Komentari: 0
saveti za dizajn

Izbegavajte ove stvari kada stilizujete DNEVNU SOBU: Vodite računa o razmacima i tonovima

Vaša dnevna soba treba da bude mesto za opuštanje i okupljanje porodice i za uživanje u društvu prijatelja

1653115893_living-room-gc537d60ca_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Trebalo bi da bude negde gde možete da zabavljate goste, ali i da možete da ga ublažite dobrim filmom i kantom kokica. Dakle, šta tačno treba izbegavati kada stilizujete svoju dnevnu sobu?

Pročitajte još: Iznenađujući način kako da vam ve-ce šolja stalno miriše na svežinu: U pitanju je PASTA ZA ZUBE (VIDEO)

Pogledali smo neke od najboljih grešaka koje će vam pomoći kada imate grešku za neki stil . Stvaranje udobnog prostora ne mora da košta zemlju ili da traje večno.

Nameštaj duž zidova

Čudno je da pomeranje nameštaja uza zid zapravo može učiniti da soba izgleda manja. Ovo je posebno slučaj kada svi zidovi u prostoriji imaju nameštaj nasuprot njih, to stvara zagušljiviji prostor bez prostora za disanje. Potrudite se da povučete svoje veće komade nameštaja od zida i stvorite iluziju prostora dodavanjem prostora iza nameštaja. 

Nered svuda okolo

Svaka dobro uređena dnevna soba ima dovoljno prostora za kretanje. Ne morate da kreirate apsolutni minimalistički stil da biste izbegli nered, ali svakako možete da kreirate foto zidove ili konzolne stolove sa svojim omiljenim uokvirenim porodičnim uspomenama bez preterivanja sa nameštajem u prostoru. Smanjite dekorativne predmete na minimum.

Ništa na podu

Ponekad je teško znati šta nedostaje u sobi. Šanse su da bi to mogao biti tepih. Tepisi su suštinski element stila i nedostatak tepiha može lako učiniti da se soba oseća praznom ili hladnom. Soba izgleda mnogo kompletnije sa bojom, teksturom ili šarom na podu. Tepisi mogu sa zadovoljstvom da sede na podu, sve dok ne dodajete previše kontrastnih tekstura ili uzoraka koji mogu učiniti da soba bude previše nabacana. Možete kreirati zone u prostoriji sa manjim tepisima ispod stolića za kafu, fotelje ili ispod prozora. Tepisi bi svakako trebali odgovarati veličini i stilu vašeg prostora. Ponekad ogroman tepih koji se nalazi ispod svih delova vašeg nameštaja može doneti ogroman osećaj udobnosti u prostoriju. Takođe pruža ravnotežu i može učiniti da soba izgleda veće.

Mešanje različitih stilova 

Pokušaj mešanja previše različitih stilova sigurno vam neće dati prelepu sobu, ali ni pokušaj da svaki komad savršeno uskladite. Ovih dana uparivanje nekoliko komada poput stočića za kafu je sasvim u redu. Ali uverite se da dodajete neku boju da biste razbili uniformnost koju odgovarajući nameštaj i boje dekora mogu lako da stvore.

Sumorno i turobno

Mnogim dnevnim sobama ozbiljno nedostaje boja i živost. Iako ne želimo da bude prisutna svaka boja duge, takođe nije idealno da sve bude u smeđoj boji. Ako ste zainteresovani za jednostavan izgled poput bele, tamnih nijansi, monohromatskih ili određenih stilova, možete da unesete boju mekim nameštajem poput jastuka. Inače možete dodati boju kroz zidnu umetnost, biljke i saksije ili podne prostirke.

Vodite računa o veličini sobe 

Pažljivo razmislite o veličini svoje sobe pre nego što kupujete nameštaj i razmislite šta će vam zapravo odgovarati. Ne morate da koristite svaki slobodni centimetar prostora da biste adekvatno upotpunili svoju sobu. U stvari, suprotno je mnogo bolje. Više prostora predstavlja prozračniji osećaj i neće učiniti da se vi ili vaši gosti osećate zatvoreno. Ne kupujte džinovski kauč sa 10 sedećih mesta ako nemate mesta za sto za kafu i druge osnovne stvari za stil. Razmišljanje o veličini i realnom razmaku će napraviti ogromnu razliku u krajnjem rezultatu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas