Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИСТ ДОМ

Изгланцајте кућу уз помоћ ГЛИЦЕРИНА! Три невероватне примене овог медицинског средства у кући

Можда ћете се изненадити, али примена глицерина је врло широка, и он ће вам помоћи у најнеочекиванијим ситуацијама...

1610573018_Depositphotos_314288792_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Глицерин се употребљава као супстанца која апсорбује влагу, у прехрамбеној индустрији, козметици, индустрији боја и лакова, текстилној индустрији, производњи пластике и електронских компоненти. Најпопуларнији је у индустрији лепоте, где се користи за производњу козметичких препарата, сапуна, крема и балзама.

Иако сви знамо за његову примену у медицинској индустрији, глицерин је састојак који старе домаћице мудро користе у одржавању куће чистом и сјајном.

Где набавити глицерин
Обзиром да глицерин има много користи и примењује се у кућној радиности,  доступан је и може се купити у појединим апотекама и интернет продавницама који се баве продајом. Најбоље је купити биљни глицерин, јер је најчистији.

Прочитајте још: Баке су у њима чувале ствари, а сада је ствар ПРЕСТИЖА имати га у кући

Чишћење тешких мрља

Мрље од бобичастог воћа најбоље можете елиминисати тако што ћете сат времена држати у глицерину исфлекано место, а посје га испрати у сланој води.

Прочитајте још: Поједите новогодишњу ЈЕЛКУ! Направите чај или купку,јер је лековита

Свежу мрљу од кафе или чаја на одећи можете очистити тако што ћете на уфлекани део одеће ставити смесу глицерина и кухињске соли у једнаким размерама. Чим мрља избледи, одмах је оперите на убичајен начин.

Глицерин против прашине

Ако глицерином исполирате лакирани дрвени намештај и огледала, прашина се неће таложити на њима.

Гланцање подова

Прочитајте још: ТРЕНД који рапидно расте: Да ли је покрет "МАЛЕНЕ куће" решење? (ВИДЕО)

Ако у кући имате паркет или ламинат, обришите их одом и глицерином. Сипајте 2 до 3 кашичице глицерина на 5 литара воде. Подови ће засијати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas