Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
корисни савети

Изненађујуће ствари које смо мислили да радимо ПРАВИЛНО: Уз ове паметне трикове олакшаћете себи живот

Понекад одређене радње радимо из навике, без пуно размишљања јер наш ум то ради аутоматски као да смо на аутопилоту

1657284688_sincerely-media-QGGoS4wI1bE-unsplash.jpg
Фото: Унсплаш
Oglas

Ретко застајемо да размишљамо о овим свакодневним стварима.  Али, не брините - живот је много једноставнији него што мислите. Пронашли смо неке тајне трикове који ће вам олакшати живот.

Прочитајте још: Невероватан трик: Испеглајте постељину у само неколико корака (ВИДЕО)

1. Поједите капкејк као професионалац

Да не би сав шлаг или гласуза завршили на вашем носу, прави начин да поједете  колач је да га преполовите. Ставите дно на врх и поједите га као колач-сендвич.

2. Постоји прави начин на који треба да носите шољу кафе

Најчешћи начин држања шољице за кафу је дршка. Али држећи шољу на овај начин, већа је шанса да ће се она просути по вашој одећи када ходате. Да бисте то избегли, најбољи начин да држите шољу за кафу је да је зграбите одозго прстима.

3. Користите конац за зубе уместо ножа да исечете торту, како би глазура остала нетакнута

Конац можда није прва ствар која вам пада на памет када помислите да сечете торту. Међутим, користити га као  замену за нож је одлична идеја када желите да добијете савршене кришке и да не уништите глазуру на торти.

4. Промените место где стављате јаја

Сигурно сте приметили да већина фрижидера има место на вратима за чување јаја. Али истина је да су врата фрижидера и његове горње полице топлије од других подручја. Дакле, најбоље место за чување јаја и држање на хладном било би на доњој полици или у фиоци ако је имате. 

5. Шналу за косу користите погрешно 

Ако сте икада имали проблема да носите ове шнале јер их је тешко стављати и држати на месту, разлог је тај што сте их све време погрешно користили. Исправан начин да их користите је да их гурнете у скалп са таласастом страном надоле. Ребра су дизајнирана да држе косу и спрече њено клизање.

6. Не морате чекати да се врућа храна охлади пре него што је ставите у фрижидер

Обично чекамо да се храна охлади пре него што је ставимо у фрижидер, али према УСДА Служби за безбедност и инспекцију хране, храна не би требало да проведе више од 2 сата ван фрижидера. Уместо тога, одвојите велике количине хране у мање посуде да бисте је брзо охладили и одмах складиштили.

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas