Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕКОРАЦИЈА

Када се СКИДА новогодишња декорација? После ОВОГ датума је БРУКА имати лампионе!

Често се у Србији новогодишњи украси и јелке могу видети до Светог Саве, а обично и у фебруару, да ли је то добро?

1611212861_girl-2105150_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Према Фенг шуи систему живота, све што је "обавило" посао треба да се уклони из куће. То значи да свака врста новогодишње традиције треба да се избаци после трећег дана Божића.

Прочитајте још: ПАМПАС, биљка која је одушевила цео свет: Најпопуларнији тренд у декорацији дома (ФОТО)

Традиционално, после Божића се чисти кућа и тај тренутак треба искористити да се склоне јелка, лампиони и остали новогодишњи украси. Међутим, многима је жао да је уклоне, јер им током мрачних зимских месеци у дом уносе лепо расположење. Постоји другачији начин да се дух весеља задржи у дому.

До 18. јануара!
Према неписаном правило 12 дана после Божића све новогодишње  мора да буде уклоњено!

1. Прашина

Основни разлог зашто треба уклонити јелку и украсе одмах после Божића, а најкасније до Светог Јована је прашина. Многи украсе дом и пре Светог Николе, а то је довољно времена да се накупи прашина која брисањем не може да се уклони.

2. Нова година је прошла

Новогодишњи украси припадају новогодишњим празницима, а они су прошли. Уколико их не уклоните ментално остајете у прошлости. После Нове године следе нови празници. Украсите дом гранчицама бора, користите миришљаве свеће и склоните све осим зимске декорације.

Мање је више, набавите лампионе Фото: Пиксабеј

3. Стиже пролеће

Размишљајте о времену које долази, а то је пролеће. Размислите о декорацији дома у марту који ће донети нову наду. Набавите луковице које су никле, оне доносе оптимизам.

Прочитајте још: ЛУКСУЗ у спаваћој соби је оно што вас чини срећним? Примените 3 трика и осетите задовољство

4. Лампице

Купите класичне лампице, попут кинеских лампиона и користите њих за осветљење које подиже расположење. Новогодишње лампице, једноставно, склоните!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas