· · Коментари: 0

Како да дневни боравак постане идеално место за опуштање?

Срце сваког дома је у дневном боравку и трпезарији, мртва трка је где се налази већи значај, јер сто окупља породицу, а дневни боравак је одржава у љубави и блиским односима.

1653550878_dnevna-soba.jpg
Фото: Профимедиа

Зато је важно да дневни боравак буде место које опушта, да буде просторија у којој се ужива свим чулима, што говори о потреби да се посебно промишља током његовог уређења.

Пратите свој стил, своје жеље, јер овај простор мора да одговара вашем и сензибилитету ваших укућана, али постоји један савет који је добро послушати. Одаберите да једна ствар буде фокус у целом дневном боравку и око ње градите даље ентеријер. Оно шта то увек може да буде јесте угаона гарнитура као скоро увек највећи комад намештаја који се нађе у дневним боравцима. Питање јесте како се бира најбоља угаона гарнитура, а то зависи од више фактора.

Како одабрати угаону гарнитуру?

На првом месту водите рачуна о димензијама, то је примарни фактор у самој одлуци. Најбоља угаона гарнитура јесте она која је таман у одређеном простору, а то значи да није премала и да није превелика, па да не оставља простора ни за шта друго. Одредите најпре место где иде, шта ће се наћи поред ње, какав сточић или сточићи, где ће бити ТВ уређај, па онда премерите које су то оптималне димензије. 

Други важан фактор у бирању јесу дезен, мебло и боја. Боју можете бирати у односу на неке друге елементе, мало ћемо касније о њима, али се потрудите да то буду природни тонови, можда неке земљане нијансе, јер ће пријати вашем оку, а самим тим и уму, правиће добру енергију у простору. Да „разбијете“ евентуалну једнобојност користите јастуке, много њих, јер они увек несебично пружају атмосферу топлог дома. Гледајте да на њој има места за све вас у кући, али и госте који долазе. Прдодајте који табуре, фотељу, јер атмосфера је најлепша и дом је најлепши када се испуни блиским особама и смехом свих њих.

Да ли собна врата утичу на одабир угаоне гарнитуре?

Када смо поменули одабир боје и дезена угаоне гарнитуре у односу на постојеће елементе у просторији, онда смо мислили на то какве су боје подови, али и сама собна врата. Формирајући просторију, подови и собна врата заједно са зидовима, чине основ од којег се полази, а онда у складу са њима се може одабрати најбоља угаона гарнитура у некој комплементарној боји или да им контрастира, али све у служби грађења пријатног и опуштајућег ентеријера. Данас смо далеко од ере само белих или тамно браон дрвених врата, па је из тог разлога и могуће користити њихову боју за даље уређење ентеријера, па чак и одабир боје намештаја.

Стоне лампе су детаљи који мењају ентеријер

Стоне лампе су једноставно детаљ који доприноси топлини ентеријера. Њихово постојање се у кући или стану, бар на несвесном нивоу, посматра као део нечега што даје светлост, али и драж дома. Зато немојте да их заобиђете. Нека се нађу на некој полици, иза угаоне гарнитуре, у неком ћошку, јер свака својим посебним интезитетом давања светлости чиниће да ентеријер изгледа другачије, посебније, а најважније, ушушканије и сасвим релаксирајуће.

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.