Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Како да се ослободимо ВЛАГЕ И БУЂИ? Једноставно решење за чест проблем током зиме (ФОТО)

Сваке јесени и зиме иста прича. С појавом првих киша, на вашим лепим, до јуче свеже окреченим зидовима и плафонима почињу да се појављују ружне мрље од влаге и буђи, које се шире свуда по намештају и уништавају сав ваш труд.

1637753882_shutterstock_1011271732.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сувишна влага се задржава на хладним зидовима, теписима, намештају, одећи и књигама, чиме омогућава повећано стварање алергена, гриња и буђи који нарушавају здравље и оштећују предмете.

Али, постоји нешто што ће вам прискочити у помоћ у борби против влаге и буђи. У питању је Стоп Конденз линија производа у понуди ланца Рома Цомпанy, која ће вама и вашој породици обезбедити здравији живот без сувишне влаге и конденза.

АПСОРБЕР ВЛАГЕ

Апсорбер влаге се може користити за: дневне собе, спаваће собе, кухиње, дечије собе, купатила, гардеробере, викендице, камп приколице, подруме, гараже, чамце, јахте...

Фото: промо

Шта је то заправо?

Апсорбер влаге је ефикасно и једноставно решење за елиминацију сувишне влаге у свим просторијама. Бешуман, неупадљив, не троши никакву енергију. Апсорбер влаге је пластична кутија (димензија 16 x 20цм, висине 14цм) која се постави на било ком месту у просторији, и уколико има сувишне влаге, апсорбује је и сакупља у доњем, провидном делу посуде.

У горњем делу апсорбера налази се таблета са хигроскопном сољу (калцијум-хлорид) која природним путем везује само сувишну влагу из ваздуха (када је релативна влажност ваздуха већа од 65%).

Како функционише?

Сталним коришћењем апсорбера влаге превентивно се чува здравље укућана и спречава настанак астме и алергија. Спречава појаву кондензације, а самим тим и буђи. Исушује влажне подрумске зидове у недовољно вентилисаним просторијама.

Фото: промо

Спречава појаву плесни, као и непријатног мириса у орманима са одећом. Спречава настанак микроспора буђи и бактерија које изазивају алергије и инфекције дисајних путева. Ствара идеалну климу за астматичаре и реуматске болеснике.

Штити осетљиве електронске уређаје као што су телевизори, рачунари, копир апарати, фото апарати и сл. У случају поплаве у стану или пуцања цеви, убрзава процес исушивања зидова. Неизоставно потребан уређај за коришћење у викендицама и камп-приколицама и чамцима, нарочито уколико се дуже времена не користе.

Након колико дана су резултати видљиви и који је рок трајања?

У веома влажним просторијама већ после десетак дана може се приметити ефикасност дејства Апсорбера влаге. Вишак амбијенталне влаге се везује за кристале соли у таблети. Смањивање количине влаге у просторији директно утиче на спречавање појаве конденза (односно буђи), труљење материјала, влажење зидова… Не троши никакву енергију (ни струју ни батерије) и не испушта никакав мирис нити пару. Приликом постављања таблете на решетку, истиснути таблету из отворене кесице трудећи се да таблета не дође у додир са кожом. Ваздух са повећаном концентрацијом влаге пролази кроз решеткасти поклопац и хемијски се везује за со у таблети. Таблета се постепено топи (раствара) и претвара у желатинозну течност која се сакупља у доњој посуди а дејство једне таблете траје 1-4 месеца у зависности од концентрације влаге и температуре ваздуха у просторији.

Фото: промо

Када се таблета истроши а посуда са прикупљеном течношћу напуни (максимално до једног литра), потребно је просути течни садржај у канализацију (али не у септичку јаму), испрати посуду и решетку, осушити их, а затим ставити нову допунску таблету. Када се концентрација водене паре у просторији спусти до оптималних 50% – престаје дејство апсорбера влаге, чиме је спречено претерано исушивање ваздуха у просторији. Дејство апсорбера се не може видети тренутно, већ након неколико дана, односно недеља. Прави резултати су видљиви тек након неколико месеци непрекидног коришћења.

Апсорбер влаге можете поставити на било ком месту (на полици, плакару, поду…), али га треба држати даље од домашаја деце како не би преврнули посуду и просули прикупљену течност. Обратите пажњу да сакупљена течност или таблета не дођу у додир са металом, кожом, тканином или тепихом. Када се таблета потпуно истроши, потребно ју је заменити новом (допунске таблете се могу набавити на истим продајним местима као и апсорбер влаге). Такође, ту су и додатни производи које Стопконденз и Рома Цомпанy нуде за заштиту вашег простора од влаге:

ТЕРМОПРЕМАЗ ЗА ЗИДОВЕ

Како функционише?

Термопремаз подиже температуру најхладнијих делова зида чиме спречава орошавање и елиминише услове за појаву буђи. Површина која је обрађена овим термопремазом топлија је до 5°Ц од оне која није премазана. Количина топлоте која се акумулира обезбеђује да чак и када је у просторији релативна влажност до 90%, спречава кондензацију и тако дефинитивно елиминише услове за појаву буђи.

Фото: промо

Како се примењује?

СтопКонденз се наноси једноставно четком и након сушења може се прекречити стандардним дисперзионим бојама на воденој бази. Наноси се са унутрашње стране. Може се префарбати и тонирати. На воденој бази. Како се тачно употребљава и колика је потрошња? Садржи честице минералног праха које имају особину да упијају топлоту из просторије и касније је емитују ради загревања хладних површина. Не захтева претходну подлогу а може се наносити и преко старе боје која се не љушти. Површине које је захватила буђ треба опрати воденим раствором варикине (1дл варикине растворен у 1/2лит воде). Наноси се (без разређивања) у два слоја четком или ваљком. У критичним ситуацијама препоручује се наношење и трећег слоја. Први премаз треба да обезбеди потпуно покривање површине и минималну дебљину слоја. Други премаз нанети након 4 сата. После још 4 сата нанети трећи премаз тако да укупна дебљина слоја премаза износи око 1мм.

Када се површина потпуно осуши може се префарбати стандардним дисперзионим бојама.

У 2 премаза без разређивања потрошња је 0,7 лит/м². У 3 премаза потрошња је 0,9 лит/м². Када је разређен са 10-15% воде ради лакшег наношења, обавезно се наноси у три слоја, уз потрошњу 0,7 лит/м².

СК ЦЛЕАНЕР – ОДСТРАЊИВАЧ БУЂИ

За здравији живот без буђи и плесни ту је И течни препарат са прскалицом за дезинфекцију и уклањање буђи са зидова, прозора и врата, дрвета, пластике, керамичких плочица, делова око лавабоа, туш кабина, када и др. Користи се у домаћинствима, јавним и индустријским објектима за третирање површина које нису у директном контакту са храном за људе или животиње.

Како се примењује?

Напрскати погођена места са удаљености од 10-15цм и оставити да делује. После 15-20 мин по потреби испрати водом. Оставити да се осуши. Након тога све третиране површине могу бити поново коришћене. Не уклањати плесан или буђ пре наношења препарата како би се спречило ширење спора. Препоручена доза: По потреби, у зависности од површине која се чисти и дезинфикује. Препорука: 0.5 лит/4м2. Цела површина која се третира треба да буде прекривена течношћу. Ако је површина много загађена цео поступак се може поновити након 30 до 60 минута.

Фото: промо

Погодан је за: Малтер, камен, мермер, гранит, дрво, керамику, стакло, емајл, пластику, акрил, ламинат, винил, силикон, гуму, тефлон, челик и хром. Није погодан за: Гипс, алуминијум, бакар, месинг, бронзу и обојене или лакиране дрвене површине.

ФЛОМАСТЕР ЗА ФУГЕ

Једноставно и ефикасно решење да освежите или промените боју фуга керамичких плочица. Као последица влаге , конденза и фуге на керамичким плочицама у кухињама и купатилима често постају места на којима се сакупља нечистоћа па и буђ. Анти-бактеријска формула спречава развој буђи, а сам фломастер за фуге је једноставан за примену, без мириса. Маркер за фуге користи се уколико неко жели да освежи или промени боју фуга керамичких плочица у купатилу или кухињи. Врло је ефикасан у прекривању несавршености и мрља на фугама. Погодан за употребу у влажном окружењу.

Како се примењује?

Лагано оперите површину за премазивање како би се уклонила масноћа, остаци сапуна, уља и сл. Оставите да се осуши. Протресите маркер затворен поклопцем током 30-ак секунди. Скините поклопац и нежно притисните врх фломастера на папир све док се боја не појави. Будите стрпљиви, потребно је да се сва влакна врха фломастера натопе бојом. Врх фломастера је заменљив. Грубе фуге могу помало оштетити (похабати) врх маркера. Једноставно га извадите, окрените и поново вратите у маркер. Премаз је сув на додир након 2 минута. Једним фломастером може се прекрити око 50 дужних метара фуга ширине око 5мм.

Доступан је у белој, беж и сивој боји.

Куповином у продавницама Рома цомпанy, добићете сву могућу техничку подршку и бесплатне савете стручњака. Пронађите широк асортиман производа за елиминисање влаге и буђи на wеб адреси www.стопконденз.цом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas