Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ослободите се вишка влаге у фрижидеру: Једноставан и користан трик који морате знати

На крајње једноставан и природан начин ослободите се вишка влаге у фрижидеру

1693221330_shutterstock_1769700395-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви знамо да кувани пиринач треба држати у фрижидеру. Услови хлађења спречавају раст бактерија које могу представљати озбиљну претњу по наше здравље. Сирови, можете безбедно држати на собној температури, али га можете ставити и у фрижидер из крајње практичних разлога.

Чување сировог пиринча у фрижидеру није тако лоша идеја. Захваљујући овом трику, знатно ћете себи олакшати живот и ослободити се честог проблема.

Чинија пиринча у фрижидеру је једноставан, ефикасан и еколошки начин да се ослободите вишка влаге. Такође, смањује непријатне мирисе који често излазе из фрижидера. Пиринач је одличан за привлачење воде и делује као апсорбер мириса.

Само не заборавите да с времена на време промените пиринач, када приметите да је набубрио.

Наравно, најважније је да ваш фрижидер буде чист. Ако у њему има старе и покварене хране, трикови вам неће помоћи. Треба редовно да проверавате полице. Производи са дугим роком трајања могу се складиштити ближе зиду фрижидера, а оно што морате брзо да поједете треба да буде надохват руке и видљиво.

Пиринач можемо искористити на још једном месту у кући - добра идеја је ставити шољу пиринча у ормар за одећу. Слично ће радити. Ово је корисна информација ако знамо да у гардеробу може да се увуче влага и да доведе до појаве непријатног мириса, а последица је недовољно осушена одећа или вишак влаге у просторији. Захваљујући својим својствима, ова намирница ће штитити одећу од напада плесни или гљивица и стварања непријатних мириса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas