· · Коментари: 0

Како да се отарасите ПАУКОВА у дому? Откривамо вам шта их привлачи, а шта одбија

Проналажење паука у вашем дому може бити непријатно, поготово ако их се плашите. Имају тенденцију да се сакрију на местима као што су углови ваше куће или гараже

1652097073_toa-heftiba-lkl54PdTJ5Y-unsplash--1-.jpg
Фото: Унсплаш

Многи паукови су безопасни за људе и чак могу помоћи да се други инсекти држе на одстојању. Али, још увек постоје неки са опасним отровним угризом, а ако не желите пауке у свом дому, штетне или не, постоји неколико начина да их се решите.

Прочитајте још: ЛАСТ МИНУТЕ АКЦИЈА - ПРАВА АТРАКЦИЈА У WАYОУТ-У

Без обзира да ли покушавате да се решите паука у купатилу, спаваћој соби, подруму или било где у кући, пожелећете да урадите следеће:

  • Уклоните паука. Ако уочите паука, заробите га у посуду са поклопцем и избаците га напоље, то је ефикасна и хумана опција.
  • Ослободите се мреже. Уклоните паукову мрежу или брисањем или усисивачем, посебно на тешко доступним местима као што су углови плафона или иза намештаја. 
  • Уклоните неред у којем пауци воле да се сакрију. Ако нађете паукову мрежу међу нередом, очистите подручје тако да паук нема где да се сакрије.
  • Очистите храну и испразните смеће. Паукове не привлачи људска храна, али друге инсекти свакако привлачи, што наводи пауке да се поставе близу тог извора хране. Смањите бубе у затвореном простору тако што ћете очистити остатке хране, избацити смеће и уклонити све друге остатке хране који би их могли привући.

Шта привлачи паукове у кући?

Пауци долазе у кућу ако су у потрази за склоништем или храном. Воле тиха осамљена места као што су подруми, тавани, гараже или претрпани углови, па држите та места без нереда и ослободите се мува или других инсеката којима се паукови хране. 

Шта држи паукове подаље од куће?

Затворите све области кроз које могу да се ушуњају унутра. Поправите оштећене прозорске параване и замените прагове. Поред тога, запечатите пукотине око темеља куће које могу омогућити лак улазак. Користите средства за стварање хемијске баријере. 

Поставите биљке у кући које природно одбијају паукове

Постоје биљке које паукови не воле. Такода у случају да ви не волите паукове, не би било лоше да поставите например пар саксијица босиљка по кући. Због својих јаких ароматичних својстава, одбијаће паукове, али и друге инсекте. Такође паукови, као ни мољци не подносе лаванду, те ова украсна биљка може бити и врло корисна у вашем дому. Остале биљке које вам могу помоћи у борби против паукова у вашем дому су такође и нана, рузмарин, еукалиптус и мирођија. Схватили сте, у питању је јака арома, а добра ствар је што су вам све ове биљке потребни састојци у кухињи, те поред основне намене, може имати и практичну намену. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.