Oglas
· · Komentari: 0

Kako da se otarasite PAUKOVA u domu? Otkrivamo vam šta ih privlači, a šta odbija

Pronalaženje pauka u vašem domu može biti neprijatno, pogotovo ako ih se plašite. Imaju tendenciju da se sakriju na mestima kao što su uglovi vaše kuće ili garaže

1652097073_toa-heftiba-lkl54PdTJ5Y-unsplash--1-.jpg
Foto: Unsplaš
Oglas

Mnogi paukovi su bezopasni za ljude i čak mogu pomoći da se drugi insekti drže na odstojanju. Ali, još uvek postoje neki sa opasnim otrovnim ugrizom, a ako ne želite pauke u svom domu, štetne ili ne, postoji nekoliko načina da ih se rešite.

Pročitajte još: LAST MINUTE AKCIJA - PRAVA ATRAKCIJA U WAYOUT-U

Bez obzira da li pokušavate da se rešite pauka u kupatilu, spavaćoj sobi, podrumu ili bilo gde u kući, poželećete da uradite sledeće:

  • Uklonite pauka. Ako uočite pauka, zarobite ga u posudu sa poklopcem i izbacite ga napolje, to je efikasna i humana opcija.
  • Oslobodite se mreže. Uklonite paukovu mrežu ili brisanjem ili usisivačem, posebno na teško dostupnim mestima kao što su uglovi plafona ili iza nameštaja. 
  • Uklonite nered u kojem pauci vole da se sakriju. Ako nađete paukovu mrežu među neredom, očistite područje tako da pauk nema gde da se sakrije.
  • Očistite hranu i ispraznite smeće. Paukove ne privlači ljudska hrana, ali druge insekti svakako privlači, što navodi pauke da se postave blizu tog izvora hrane. Smanjite bube u zatvorenom prostoru tako što ćete očistiti ostatke hrane, izbaciti smeće i ukloniti sve druge ostatke hrane koji bi ih mogli privući.

Šta privlači paukove u kući?

Pauci dolaze u kuću ako su u potrazi za skloništem ili hranom. Vole tiha osamljena mesta kao što su podrumi, tavani, garaže ili pretrpani uglovi, pa držite ta mesta bez nereda i oslobodite se muva ili drugih insekata kojima se paukovi hrane. 

Šta drži paukove podalje od kuće?

Zatvorite sve oblasti kroz koje mogu da se ušunjaju unutra. Popravite oštećene prozorske paravane i zamenite pragove. Pored toga, zapečatite pukotine oko temelja kuće koje mogu omogućiti lak ulazak. Koristite sredstva za stvaranje hemijske barijere. 

Postavite biljke u kući koje prirodno odbijaju paukove

Postoje biljke koje paukovi ne vole. Takoda u slučaju da vi ne volite paukove, ne bi bilo loše da postavite naprimer par saksijica bosiljka po kući. Zbog svojih jakih aromatičnih svojstava, odbijaće paukove, ali i druge insekte. Takođe paukovi, kao ni moljci ne podnose lavandu, te ova ukrasna biljka može biti i vrlo korisna u vašem domu. Ostale biljke koje vam mogu pomoći u borbi protiv paukova u vašem domu su takođe i nana, ruzmarin, eukaliptus i mirođija. Shvatili ste, u pitanju je jaka aroma, a dobra stvar je što su vam sve ove biljke potrebni sastojci u kuhinji, te pored osnovne namene, može imati i praktičnu namenu. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas