Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

Како да ваш ДОМ ДЕЛУЈЕ УМИРУЈУЋЕ: Савети за СРЕЋНУ ДЕКОРАЦИЈУ

Стил уређења дома зависи од вашег укуса и само ви можете да одлучите да ли желите модеран, елегантан или старински, романтичан ентеријер.

1598714381_Depositphotos_185638618_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, искусни стручњаци за унутрашњи дизајн тврде да нека правила могу да се примене независно од типа уређења.

Прочитајте још: Чим уђете у КАНЦЕЛАРИЈУ знаћете ко је ШЕФ: Ево УПУТСТВА

Удобност и осећај мира је ипак први захтев који дом треба да испуни па зато испробајте ова правила тако што ћете их применити према свом укусу.

1. ИЗАБЕРИТЕ УМИРУЈУЋЕ БОЈЕ

Ако желите оазу мира у кући, трудите се да палета боја буде неутрална, а нијансе меке. То не значи да не можете да одаберете боје по свом укусу, већ само да прилагодите њихове тонове са површинама на којима их користите.

Трудите се да палета боја буде неутрална.
Фото: Пиxабаy

Умирујуће боје су, пре свега, бела, беж, светлоплава, светлосива, али и нежне нијансе жуте или зелене. Ако волите јаркожуту, нека она буде заступљена у детаљима, а зидови, завесе и велики прекривачи нека буду беж или светлосиви.

2. ОГРАНИЧИТЕ БРОЈ ДЕТАЉА

Многи мисле да само модеран ентеријер треба да има сведени број детаља. Наравно да романтични или "шеби шик" стил увек асоцирају на многобројне ситнице, али ако желите умирујући ефекат, боље је да нађете меру.

Прочитајте још: Ово ПОСУЂЕ не треба ПРАТИ у МАШИНИ за СУДОВЕ

Нешто слично можете видети у скандинавским ентеријерима - они нису хладни као модерни, елегантни станови, али се не претерује са украсима. То не значи да треба да се одрекнете успомена. Једноставно, изаберите површине (на пример, само по једну полицу или сточић) на којем ћете приредити "изложбу" драгих ситница и мењајте "поставку" с времена на време. Све друге уредно спакујте у кутије или фиоке.

Сређена кућа делује умирујуће!
Фото: Пиxабаy

3. ПАЗИТЕ ДА КУЋА УВЕК ПРИЈАТНО МИРИШЕ

Нема бољег решења него што су редовно проветравање и редовно чишћење. Нема тог миришљавог штапића који је бољи од воде и крпе.

Међутим, и поред тога, потрудите се да у кухињи повремено прокувате мало нане да освежи ваздух, у спаваћим собама прсните по неку кап лаванде, у купатилу мирис освежите еукалиптусом. Мењајте мирисе у зависности од сезоне и сваки улазак у дом пробудиће у вама осећај спокојства.

Прочитајте још: КАЛАТЕЈА, ФИТОНИЈА, БИБЕРОВАЦ: Биљке које су ИДЕАЛНЕ ЗА КУПАТИЛО

4. БИРАЈТЕ ПРИРОДНЕ ДЕТАЉЕ

Ако сте љубитељ биљака, ви ћете већ сами одабрати собно биље и цветнице по свом укусу. Рачунајте и на оно што се види кроз прозор! Ако соба гледа на дрворед, покушајте да избегнете завесе.

Међутим, чак и ако вам гајење цвећа није јача страна, можете остварити утисак природног окружења тако што ћете у детаљима комбиновати камен, шкољке, дрво или теракоту.

Ако ваша соба гледа на дрвеће смањите звесе!

Не заборавите купатило! И ту  детаљи од дрвета створити потпуну нову атмосферу. Размишљајте и о могућности да се природни мотиви нађу на сликама или фотографијама које ћете окачити на зидовима.

Прочитајте још: Пратите ове ствари при уређењу ЕКСТЕРИЈЕРА: Боја ВРАТА је важна, а лепа БАШТА даје енергију

5. СВЕТЛО ТРЕБА ДА БУДЕ И ЗА РАД И ЗА ОДМОР

Фото: Депосит

Важно је да све позиције у стану или кући имају две врсте осветљења - меко и дифузно светло уз које ћете се опуштати али и оно јасно и прецизно за рад и друге прецизне радње.

Тако у спаваћој соби и (или) купатилу треба имати и добро осветљено огледало  за шминкање, али и дискретна светла за тренутке релаксациије.

Прочитајте још: Ако су ваши ПЕШКИРИ ГРУБИ И СМРДЕ ево како им вратити свежину и мекоћу у 4 ЈЕДНОСТАВНА КОРАКА (ФОТО)

Са друге стране, степеништа, подруми, гардеробе и оставе треба да буду јарко осветљени и безбедни, нарочито ако у домаћинству живе старији укућани или чланови породице имају тешкоће са видом, кретањем или равнотежом.

Само безбедна кућа буди потпуни осећај спокојства.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas