Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЧИШЋЕЊЕ

Како уклонити ГЉИВИЦЕ у дому природним препаратима

Гљивица на зидовима и плафону се појављује не само у запуштеним просторијама, већ иу кућама чији власници марљиво прате чистоћу...

1669418399_569142_20190131110120_shutterstock.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Гљивице и плесни на зидовима су опасне по здравље, изазивају погоршање благостања, честе прехладе, доводи до развоја астме или алергија. Остајући на зидовима, полако их уништава изнутра, изазивајући труљење дрвених конструкција. Због тога се мајсторима саветује да се са проблемом баве савременим методама, да користе посебне препарате.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Да бисте се ослободили гљивица на зидовима, утврдите тачан узрок његовог настанка. У већини случајева, стварање плесни изазива:

  • Стална висока влажност у просторији (најмање 60-70%).
  • Танки или неизоловани зидови куће, замрзавање зими.
  • Хладно у просторији, нема система грејања.
  • Лоша хидроизолација зидова и темеља.
  • Лоша вентилација у просторији.

Како уклонити буђ на природан начин

Ако се на зидовима појаве црне тачке или накупине гљивица, немојте паничити: у почетној фази можете зауставити његову репродукцију комбинацијом једноставних метода и импровизованих средстава.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

Избељивач за веш

Средство за чишћење у домаћинству садржи хлор, који ефикасно уништава споре плесни. Предност је ниска цена, релативна сигурност и доступност. Може се користити за обраду керамичких плочица, намештаја и зидова прекривених бојом. Пре наношења, разблажите избељивач чистом водом у омјеру од 1 до 10, ставите заштитне рукавице.

Прехрамбено сирће

У дечијој соби можете уклонити штетну гљивицу сирћетом. Његове паре су безбедне за људски респираторни систем, а састав је ефикасан у борби против већине патогена плесни. Сипајте мало сирћета у боцу са распршивачем, нежно премажите поцрнело место. Обришите сувом крпом, поновите да бисте поправили резултат након 1-2 дана.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Водоник пероксид

Добар алат за убијање гљивица на зидовима је водоник пероксид, који се продаје у редовној апотеци. Висококвалитетни антисептик је без мириса, не производи токсична испарења. Користите га на намештају, личним стварима или тапетама да бисте уклонили црне наслаге. Али не заборавите да производ има благи ефекат избељивања, тако да може оставити беле мрље на тамним тканинама, осветлити узорак на зиду.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas