· · Коментари: 0

Како уредити спаваћу собу према ФЕНГ СХУИ принципима? Због чега ништа не треба да се налази испод кревета, а ево какво је правило у вези са фотографијама

Фенг Схуи има интересантан низ правила која се односе на уређење спаваће собе

1681735193_shutterstock_1836035821.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Ако треба да изабрете једну собу која ће бити сређена у складу са Фенг Схуи правилима то би дефинитивно требало да буде спаваћа соба. Спавац́а соба је најважнија соба у дому у филозофији фенг шуија.

Како поставити кревет?

Постављање вашег кревета у односу на врата спавац́е собе је изузетно важно у фенг схуи-ју. Будите сигурни да је ваш кревет у командном положају. То значи да када сте у кревету, окренути сте према вратима, али не би требало да будете директно у линији са вратима. Не желите да се врата отварају директно у линији са креветом. Нарочито избегавајте положај где вам стопала показују на врата. Поставите узглавље уз чврсти зид тамо где нема врата.

Узглавље

Узглавље представља стабилност и подршку у вашем животу, посебно у вашим романтичним везама. Најбоља узглавља су чврста. На пример, узглавље направљено од решетки може учинити да се ви или ваш партнер осец́ате као затвореници у соби. Обавезно добро причврстите узглавље за кревет како бисте осетили највец́у подршку и снагу у свом животу.

Не држите ствари испод кревета

Добро погледајте шта стеодложили испод кревета. Предмети испод наших кревета утичу на вас док спавате у пасивном „јин“ стању, према кинеској дисциплини. Ако је могуц́е, препоручује се да простор испод кревета буде празан. Ако морате да га користите за неку врсту складиштења, држите се меких предмета који се односе на спавање као што су постељина, ц́ебад и јастуци.

Смањите електронику у спавац́ој соби

Присуство уређаја у вашој спавац́ој соби може пореметити ваш сан. Потрудите се да електронику немате у спавац́ој соби.

Будите избирљиви у погледу уметности

Уметничка дела у спавац́ој соби могу много да кажу о вашем личном животу и утицати на то како се осец́ате у вези са својим животом. Ако желите љубав и романтику, ставите фотографије породице и пријатеља у друге просторије у куц́и. Ако пак сте слободни и тражите партнерство, избегавајте слике самаца или објеката. Уместо тога, усредсредите се на уметничка дела која приказују парове или изаберите уметничка дела која долазе у пару. 

Померите књиге

Можда волите књиге, али ако имате проблема да се осец́ате опуштено у спавац́ој соби, време је да пронађете нови дом за њих. Држите књигу коју тренутно читате на ноц́ном ормариц́у. Књиге садрже активну енергију и стимулишу ум. За мирнији ноц́ни сан, покушајте да померите књиге из простора.

Нека ваш радни живот буде одвојен

Слично опреми за куц́но вежбање, спавац́а соба такође није најбоље место за куц́ну канцеларију. Ако ваш радни сто и радни материјали буду тик уз кревет, то може отежати вечерње опуштање. Ако немате простора негде другде у свом дому да направите наменску канцеларију, потрудите се да разводјите простор у спаваћој соби на неки начин, помоћу преклопног паравана или полице за књиге.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.