Oglas
· · Komentari: 0

Kako urediti spavaću sobu prema FENG SHUI principima? Zbog čega ništa ne treba da se nalazi ispod kreveta, a evo kakvo je pravilo u vezi sa fotografijama

Feng Shui ima interesantan niz pravila koja se odnose na uređenje spavaće sobe

1681735193_shutterstock_1836035821.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ako treba da izabrete jednu sobu koja će biti sređena u skladu sa Feng Shui pravilima to bi definitivno trebalo da bude spavaća soba. Spavaća soba je najvažnija soba u domu u filozofiji feng šuija.

Kako postaviti krevet?

Postavljanje vašeg kreveta u odnosu na vrata spavaće sobe je izuzetno važno u feng shui-ju. Budite sigurni da je vaš krevet u komandnom položaju. To znači da kada ste u krevetu, okrenuti ste prema vratima, ali ne bi trebalo da budete direktno u liniji sa vratima. Ne želite da se vrata otvaraju direktno u liniji sa krevetom. Naročito izbegavajte položaj gde vam stopala pokazuju na vrata. Postavite uzglavlje uz čvrsti zid tamo gde nema vrata.

Uzglavlje

Uzglavlje predstavlja stabilnost i podršku u vašem životu, posebno u vašim romantičnim vezama. Najbolja uzglavlja su čvrsta. Na primer, uzglavlje napravljeno od rešetki može učiniti da se vi ili vaš partner osećate kao zatvorenici u sobi. Obavezno dobro pričvrstite uzglavlje za krevet kako biste osetili najveću podršku i snagu u svom životu.

Ne držite stvari ispod kreveta

Dobro pogledajte šta steodložili ispod kreveta. Predmeti ispod naših kreveta utiču na vas dok spavate u pasivnom „jin“ stanju, prema kineskoj disciplini. Ako je moguće, preporučuje se da prostor ispod kreveta bude prazan. Ako morate da ga koristite za neku vrstu skladištenja, držite se mekih predmeta koji se odnose na spavanje kao što su posteljina, ćebad i jastuci.

Smanjite elektroniku u spavaćoj sobi

Prisustvo uređaja u vašoj spavaćoj sobi može poremetiti vaš san. Potrudite se da elektroniku nemate u spavaćoj sobi.

Budite izbirljivi u pogledu umetnosti

Umetnička dela u spavaćoj sobi mogu mnogo da kažu o vašem ličnom životu i uticati na to kako se osećate u vezi sa svojim životom. Ako želite ljubav i romantiku, stavite fotografije porodice i prijatelja u druge prostorije u kući. Ako pak ste slobodni i tražite partnerstvo, izbegavajte slike samaca ili objekata. Umesto toga, usredsredite se na umetnička dela koja prikazuju parove ili izaberite umetnička dela koja dolaze u paru. 

Pomerite knjige

Možda volite knjige, ali ako imate problema da se osećate opušteno u spavaćoj sobi, vreme je da pronađete novi dom za njih. Držite knjigu koju trenutno čitate na noćnom ormariću. Knjige sadrže aktivnu energiju i stimulišu um. Za mirniji noćni san, pokušajte da pomerite knjige iz prostora.

Neka vaš radni život bude odvojen

Slično opremi za kućno vežbanje, spavaća soba takođe nije najbolje mesto za kućnu kancelariju. Ako vaš radni sto i radni materijali budu tik uz krevet, to može otežati večernje opuštanje. Ako nemate prostora negde drugde u svom domu da napravite namensku kancelariju, potrudite se da razvodjite prostor u spavaćoj sobi na neki način, pomoću preklopnog paravana ili police za knjige.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas