· · Коментари: 0
КИНЕСКА ФИЛОСОФИЈА

Ког облика је ваш СТО за ручавање? Према ФЕНГ ШУЈИ правилима само један доноси опуштајућу атмосферу у породицу

Трпезарија је место у коме најмлађи чланови породице стичу свест о породичном кругу и његовом значају

1615057016_kuhinja.jpg
Фото: Pixabay

Популарна философија уређења домова, фенг шуи има “строга” правила када је трпезарија у питању.

Она треба да буде топла и пријатна просторија коју можете украсити сликама са веселим мотивима, свежим цвећем. Поставите велико лепо огледало које “умножава и увећава” храну и простор. Приликом постављања огледала, мора се пазити да се у њему не виде улазна врата и прозори.

Најстарији члан породице требало би да седи на северној страни стола тако да буде окренут ка југу...

Прочитајте још: Бранислава је током короне нашла начин да заради: Најновији тренд у уређењу дома је 3Д СЛИКАЊЕ на зиду

Положај трпезарије
идеалан положај трпезарије је источно од кухиње, или јужно од ње. Прозори у трпезарији, ако се она налази на јужној страни, повољно је да буду на истоку или уколико се налази у источном делу куће, према југу. Препоручује се да трпезарија има најмање два улаза, један из дневне собе и други из правца кухиње. На тај начин се не би сакупљала негативна енергија и простор би одисао мирноћом која је битна човеку док обедује. Из тог разлога се препоручује да трпезарија има најмање два прозора.

Комоде и полице могу бити постављене у трпезарији, али само под условом да својим изгледом не нарушавају комплетан склад трпезарије. Такође, битно је да се може несметано устајати од стола и да се не “сударају” са намештајем или зидом. 

У трпезарији, осим витрине, не би требало да буде места за још неки комад намештаја, осим ако та просторија не служи и као дневна соба...

Намештај у трпезарији

Округли сто симболизује небо, склад и пријатељство, док четвороугаони сто представља земљу и указује на строжији, хијерархијски приступ. Најстарији члан породице требало би да седи на северној страни стола тако да буде окренут ка југу.

Прочитајте још: Купили су аутобус на спрат и од њега направили дом, а његова унутрашњост ће вас оставити без даха (ФОТО)

Какав ће ваш сто бити, зависи од вашег сензибилитета. Столице требају да прате сто у целости, бар када је реч о елегантним формама. Било би добро да одаберете удобне столице са рукохватом или без њих, пресвучене меблом, кожом или крзном или чак дизајниране од пластике, метала или дрвета. У трпезарији, осим витрине, не би требало да буде места за још неки комад намештаја, осим ако та просторија не служи и као дневна соба, јер тако би само скретао пажњу са централног предмета - стола.

Прочитајте још: Биће као из часописа: Промените ове ситнице у свом дому

Округли сто (сто неба) - Подстиче атмосферу опуштеног породичног обедовања.

Сто овалног облика (сто компромиса) - Овај сто је добар зато сто нема оштре ивице и углове, такође идеалан за велику породицу.

Сто осмоугаоног облика (Па Куа сто) - Овакав сто симболизује пет елемената, што га чини веома повољним. Назива се и царски сто.

Сто четвртастог облика (сто земље) - Овај сто не треба да је предугачак, јер својом дужином мање доприноси заједништву породице. Потенцира веома озбиљан приступ обедовању.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.