Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
уредно

У чему је тајна? Како да кућа стално буде чиста

Сигурно имате ту једну пријатељицу, чија кућа је увек беспрекорно чиста.

1604488693_Depositphotos_145790659_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Питате се како поред свих обавеза и активности које има у току дана, постиже све да врати на своје место и учини да се све пресијава и цакли. Вама с друге стране треба читав викенд да надокнадите све што мора да се уради по кући: од усисавања и брисања подова, до прања посуђа, чишћења купатила, пеглања и слагања гардеробе. У чему је њена тајна? Како чак и када јој ненајављени гости дођу у посету њена кућа блиста?

Хватајте белешке! Износимо пред вас овом приликом мале тајне свих оних чија кућа одише свежином и изгледа савршено уредно у сваком тренутку.

Прочитајте још: Ствари које УМАЊУЈУ САВРШЕНСТВО вашег ДОМА: Промените их и све ће бити другачије

Чишћење у ходу

Дакле уместо да чекате да се накупи гомила судова да бисте све на крају дана после вечере опрали, искористите време док сте крај шпорета и надгледате кување ручка да оперете оно што се испрљало за време доручка. На овај начин ћете утрошити ефектно време док заправо само једним оком мотрите да вам супа не искупи, ослобађајући судоперу прљавих судова. Такође уколико користите машину за прање судова, ствар је још једноставнија. Не гомилајте исте на кухињски пулт и у судоперу, већ их одмах одлажите у машину.

Фото: Депосит

Дневно чишћење

Наиме, како бисте себи омогућили да се викендом и догледно одморите уместо да проведете 15х у чишћењу куће, потребно је да стекнете дневну рутину чишћења. Сваког дана изаберите једну област којој можете да се посветите. Нека то данас буду прозори, сутра купатило, прекосутра полице са којих ћете покупити прашину итд. На овај начин себи олакшавате и засигурно доприносите томе да је ваше окружење чистије.

Сваког дана изаберите једну област којој можете да се посветите.

Дељење послова

Зашто бисте све ви радили ако у породици има још макар двоје или троје оних који вас могу одменити. Деца вам могу бити од велике помоћи када је изношење смећа у питању, или поспремање дечије собе. Наравно за сваки успешно обављен задатак, можете им доделити и мале мотивационе награде, иако ће они највећу сатисфакцију пронаћи у томе што су вам помогли.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

Музика у току рада

Истина је, чишћење куће нам већином тешко пада, међутим ако у позадини пустите своју омиљену музику, време ће засигурно лакше да прође.

Направите позитивну енергију.

Завршавање свих неопходних послова пре одласка у кревет

Пре одласка у кревет побрините се да је све чисто у кухињи, да је обућа на свом месту, да је смеће однето у канту, као и да је трпезарија уредна. На овај начин пробудићете се без оптерећујућих јутарњих обавеза.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas