Oglas
· · Komentari: 0
AKCENT

Volite JAKE BOJE, ali OVA GREŠKA u uređenju doma može da napravi HAOS

Efektna fotelja jarke boje može običnu sobu da pretvori u pravi spektakl. Dve su već previše.

1603263856_akcent.png
Foto: Piksabej
Oglas

Akcentne boje su divne, efektne, primetljive, nezaboravne, ali mogu i potpuno da upropaste stvar.

Pročitajte još: Kako da učinite vaš dom SVETLIJIM, a da ne potrošite puno

Videli ste u filmovima koliko dobro izgledaju njujorški stanovi sa trosedom petrolej boje ili pariski saloni sa ljubičastim i pink foteljama i zavesama. Sigurno vas ostavljaju bez daha slike engleskih dvoraca u kojima su savršeno ukombinovane jarke boje i svaki komad nameštaja kao da priča posebnu priču...

Ove domove su uređivali stručnjaci i svaka vaza, fotelja, zavesa ili tepih su precizno odabrani. Korišćenje jakih boja u običnom domu stvara napornu sliku, u koju teško gledati svaki dan. Međutim, ukoliko prostorijom vlada neutralna paleta boja, jedna akcentna boja će dati karakter. 

Ako niste tručnjak koristite neutralnu paletu boja i jedan akcentni komad.
Foto: Piksabej

Kako se koriste akcentne boje?

Pojavljuju se usamljeno, kao samo jedan zid, jedan komada nameštaja (fotelja, tabure, sto, komoda), dekora (jastuka, tepih, zavesa).

Pročitajte još: Mornarsko plava i tapete za stvaranje ELEGANTNOG DOMA

Dve boje

Najlepše su uređene prostorije u kojima vladaju dve boje. Jedna je neutralna, pastelna i preovladava. Uz nju postoji još jedna koja ističe neku stvar.

Birajte istu porodicu - hladnu i li toplu, važno je da se dve boje savršeno slažu. Takve su bela i plava, crvena i plava, bela i crna, siva i roze...

Veličina sobe

Najvažnije o čemu treba da vodite računa je veličina prostora. Ne izgleda beržera isto u salonu i maloj spavaćoj sobi. Ugaona garnitura "guta prostor". Dakle, birajte srazmeran namešta: jedan komad koji se ističe i sve ostalo neutralnih boja prirodne veličine.

Pročitajte još: Imajte OTMEN DOM pomoću 8 jednostavnih trikova (FOTO)

Multikolor

Mnogo ćete morati da se pomučite da bi nekoliko komada nameštaja akcentnih boja izgledalo lepo u isto prostoru. Sve ostalo u sobi mora da bude, praktično, jednobojno, svetlijeg tona.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas