Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Марокански стил никада не излази из моде, а довољна су ДВА јастука (ФОТО)

Крајем лета сте сигурно жељни удобности јастука и топлих боја које дом могу да претворе у рај.

1630242746_shutterstock_211117594.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Смештен на северозападу Африке, Мароко са запада запљускују таласи Атлантског океана, а са севера Средоземног мора. Вероватно је због тога у мароканском стилу уређења ентеријера, једном од пет најпопуларнијих, спојен дух Африке и Оријента, Арапа, Бербера и Европљана, проткан шармом Медитерана.

Прочитајте још: ФЕНГ СХУИ савети: Како да користимо БЕЛУ БОЈУ у кући?

Шаренило Марока никада није кич

У овом стилу, топле нијансе земљаних тонова лако се комбинују са морнарском или тиркизноплавом, смарагднозеленом и јарким бојама, чинећи целину од које не можете да одвојите поглед. Шаренило које на овај начин креирате никада неће одлутати ка кичу, већ ће више подсећати на бајку, у којој је све мекано, топло, удобно, китњасто и - могуће.

Прочитајте још: Украсите зид ТАЊИРИМА: Звучи лудо, али изгледа ВРХУНСКИ! (ФОТО)

Корени великог дела мароканског дизајна леже у маварској архитектури, познатој по луковима, украсним мозаицима, куполама, а када на све то додате изрезбарен намештај, често са цветним мотивима, шарене прекриваче, светиљке попут Аладинове чаробне лампе, или висеће лампе у облику звончића, у боји старог злата, дођете до овог уникатног стила.

Детаљи чине стил Фото: Шатер

Плочице дају атмосферу Марока

Керамичке, мозаик плочице такође су неизоставан чинилац овог стила, па је довољно да се одлучите и само за њих, да бисте ваш дом учинили посебним. Најприродније се налазе у кухињи и купатилу, када се одлично уклапају и уз модеран намештај, а могу и читави зидови бити прекривени њима, и то у дневном боравку или спаваћој соби.

Можете убацити и балдахин изнад кревета, ако желите да сањате снове из 1001. ноћи. Велики јастуци, једнобојни или шарени, са ресама или без њих, такође су нешто без чега се овај стил не може замислити, као и кожни табуреи које можете поставити било где, па и на терасу.

Прочитајте још: Једноставно, а ДЕКОРАТИВНО: Направите ЕЛЕГАНТНЕ САЛВЕТЕ у три корака! (ВИДЕО)

Не смемо заборавити ни мароканске тепихе, који спадају у најтраженије у свету, али ни ниске сточиће за кафу, од дрвета или коже, који са металним или месинганим послужавницима и шољицама чине савршену целину за почетак сваког, сасвим посебног дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas