Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Marokanski stil nikada ne izlazi iz mode, a dovoljna su DVA jastuka (FOTO)

Krajem leta ste sigurno željni udobnosti jastuka i toplih boja koje dom mogu da pretvore u raj.

1630242746_shutterstock_211117594.jpg
Foto: Šater
Oglas

Smešten na severozapadu Afrike, Maroko sa zapada zapljuskuju talasi Atlantskog okeana, a sa severa Sredozemnog mora. Verovatno je zbog toga u marokanskom stilu uređenja enterijera, jednom od pet najpopularnijih, spojen duh Afrike i Orijenta, Arapa, Berbera i Evropljana, protkan šarmom Mediterana.

Pročitajte još: FENG SHUI saveti: Kako da koristimo BELU BOJU u kući?

Šarenilo Maroka nikada nije kič

U ovom stilu, tople nijanse zemljanih tonova lako se kombinuju sa mornarskom ili tirkiznoplavom, smaragdnozelenom i jarkim bojama, čineći celinu od koje ne možete da odvojite pogled. Šarenilo koje na ovaj način kreirate nikada neće odlutati ka kiču, već će više podsećati na bajku, u kojoj je sve mekano, toplo, udobno, kitnjasto i - moguće.

Pročitajte još: Ukrasite zid TANJIRIMA: Zvuči ludo, ali izgleda VRHUNSKI! (FOTO)

Koreni velikog dela marokanskog dizajna leže u mavarskoj arhitekturi, poznatoj po lukovima, ukrasnim mozaicima, kupolama, a kada na sve to dodate izrezbaren nameštaj, često sa cvetnim motivima, šarene prekrivače, svetiljke poput Aladinove čarobne lampe, ili viseće lampe u obliku zvončića, u boji starog zlata, dođete do ovog unikatnog stila.

Detalji čine stil Foto: Šater

Pločice daju atmosferu Maroka

Keramičke, mozaik pločice takođe su neizostavan činilac ovog stila, pa je dovoljno da se odlučite i samo za njih, da biste vaš dom učinili posebnim. Najprirodnije se nalaze u kuhinji i kupatilu, kada se odlično uklapaju i uz moderan nameštaj, a mogu i čitavi zidovi biti prekriveni njima, i to u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi.

Možete ubaciti i baldahin iznad kreveta, ako želite da sanjate snove iz 1001. noći. Veliki jastuci, jednobojni ili šareni, sa resama ili bez njih, takođe su nešto bez čega se ovaj stil ne može zamisliti, kao i kožni taburei koje možete postaviti bilo gde, pa i na terasu.

Pročitajte još: Jednostavno, a DEKORATIVNO: Napravite ELEGANTNE SALVETE u tri koraka! (VIDEO)

Ne smemo zaboraviti ni marokanske tepihe, koji spadaju u najtraženije u svetu, ali ni niske stočiće za kafu, od drveta ili kože, koji sa metalnim ili mesinganim poslužavnicima i šoljicama čine savršenu celinu za početak svakog, sasvim posebnog dana.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas