Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
дом

МОЋ БОЈА: Унесте у свој дом позитивну енергију и добро расположење

Сви знају за моћ боја, а Фенг Схуи предлаже следеће...

1646913029_home-g688c92ef0_1280.jpg
фото: пиxабаy
Oglas

Боје не само да мењају расположење, већ имају терапеутске моћи. Фенг Схуи саветује да ако се боје користе у складу са одређеним принципима, оне имају могућност да унесу позитивне вибрације у дом.

Дакле, сходно томе обојитте зидове и унесите у свој дом срећу, позитивну енергију и добро расположење.

ЦРВЕНА - страст

У Фенг Схуи-у, црвена боја означава елемент ватре. Додајте црвену у просторији уколико се осећате уморно или патите од анемије, јер је боја страсти и високе енергије. Користите је у равнотежи са мирним бојама.

Можете користити ову боју на зидовима дневне собе, трпезарије, кухиње, теретане, итд. У соби вашег детета, користите ову боју са пажњом. Користите црвену боју на истоку, југоистоку, западу и северозападној области вашег дома. Немојте користити ову боју као доминантну у спавац́ој соби, јер је веома моћна боја.

Прочитајте још: Најбоље боје за РАДНИ ПРОСТОР: Повећајте продуктивност

НАРАНДЖАСТА - виталност

Оптимистична наранџаста такође означава елемент ватре. Коришћење ове боје повећава продуктивност, ентузијазам и задовољство. Наранџаста боја вас држи живахним и разиграним, тако да ће бити добар избор да користе ову боју у вашој дневној соби или дечјим зонама за игру.

Фенг Схуи објашњава да ова боја јача живописне разговоре и доноси добру енергију у вашем дому. То је мешавина црвене и жуте, тако да има квалитет обе боје, енергију црвене и ведрину жуте.

фото: пиxабаy

ЉУБИЧАСТА - мир и духовност     

Ова краљевска боја је такође повезана са елементом ватре у Фенг Схуи-у, тако да можете да осликате зидове ваше собе за медитацију овом бојом, јер ствара савршену и мирну атмосферу. Ако желите да обојите зидове у љубичасто, бирајте светлије тонове, као што су лаванда или светло љубичаста, али ограничите коришћење ове боје само на истоку, западу и југо-источним областима. Користите љубичасту или љубичасте нијансе у спаваћој соби за смиривање и миран сан.

РОЗЕ - нежност и романтика

Још један топли елемент у Фенг Схуи је розе боја. Она ствара смирено окружење, тако да ако имате проблема са спавањем, обојите зидове ваше спаваће собе у светлу нијансу розе. Розе боја доноси снажну позитивну енергију у вашем окружењу.

ЖУТА  - радост и оптимизам

Жута боја је још једна у низу која припада елементу ватре. Међутим, њене лаке нијансе припадају елементу Земље. У Фенг Схуи-у, жута је центар свега, упоређује се са Сунцем које је крајњи извор позитивне енергије. Можете користити ову боју у било којој просторији, јер ова боја има моц́ прилагодљивости, флексибилности, јасноће, итд.

ЗЕЛЕНА - раст и отвореност

Зелена боја је популаран избор за дневну собу и спаваћу собу. Ова боја повезана са елементом дрвета, која, као и природа око нас, смањује стрес и има ефекат лечења.

Прочитајте још: Да ли знате како се ПРАВИЛНО ПОСТАВЉА СТО? Битан је распоред сваког елемента (ВИДЕО)

ПЛАВА - спокој и опуштање

У Фенг Схуи-у, плава боја је повезана са контролом негативних емоција и означава елемент воде. Она такође смањује стрес и напетост у животу. Избегавајте превише плаве на зидовима ако имате честе промене расположења или на месту где вам је потребна већа активност. 

Фото: пиxабаy

БЕЛА И СИВА - чистота и снага

Сива, бела и црна боја припадају елементима метала, који би требало да буду доминантна фигура у западним и северозападним правцима вашег дома. Избегавајте коришћење превише сиве на зидовима, јер то може довести до пада расположења и енергије. Ако желите, можете да користите белу као доминантну боју, јер је бела повезана са чистоћом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas