Oglas
· · Komentari: 0
dom

MOĆ BOJA: Uneste u svoj dom pozitivnu energiju i dobro raspoloženje

Svi znaju za moć boja, a Feng Shui predlaže sledeće...

1646913029_home-g688c92ef0_1280.jpg
foto: pixabay
Oglas

Boje ne samo da menjaju raspoloženje, već imaju terapeutske moći. Feng Shui savetuje da ako se boje koriste u skladu sa određenim principima, one imaju mogućnost da unesu pozitivne vibracije u dom.

Dakle, shodno tome obojitte zidove i unesite u svoj dom sreću, pozitivnu energiju i dobro raspoloženje.

CRVENA - strast

U Feng Shui-u, crvena boja označava element vatre. Dodajte crvenu u prostoriji ukoliko se osećate umorno ili patite od anemije, jer je boja strasti i visoke energije. Koristite je u ravnoteži sa mirnim bojama.

Možete koristiti ovu boju na zidovima dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, teretane, itd. U sobi vašeg deteta, koristite ovu boju sa pažnjom. Koristite crvenu boju na istoku, jugoistoku, zapadu i severozapadnoj oblasti vašeg doma. Nemojte koristiti ovu boju kao dominantnu u spavaćoj sobi, jer je veoma moćna boja.

Pročitajte još: Najbolje boje za RADNI PROSTOR: Povećajte produktivnost

NARANDŽASTA - vitalnost

Optimistična narandžasta takođe označava element vatre. Korišćenje ove boje povećava produktivnost, entuzijazam i zadovoljstvo. Narandžasta boja vas drži živahnim i razigranim, tako da će biti dobar izbor da koriste ovu boju u vašoj dnevnoj sobi ili dečjim zonama za igru.

Feng Shui objašnjava da ova boja jača živopisne razgovore i donosi dobru energiju u vašem domu. To je mešavina crvene i žute, tako da ima kvalitet obe boje, energiju crvene i vedrinu žute.

foto: pixabay

LJUBIČASTA - mir i duhovnost     

Ova kraljevska boja je takođe povezana sa elementom vatre u Feng Shui-u, tako da možete da oslikate zidove vaše sobe za meditaciju ovom bojom, jer stvara savršenu i mirnu atmosferu. Ako želite da obojite zidove u ljubičasto, birajte svetlije tonove, kao što su lavanda ili svetlo ljubičasta, ali ograničite korišćenje ove boje samo na istoku, zapadu i jugo-istočnim oblastima. Koristite ljubičastu ili ljubičaste nijanse u spavaćoj sobi za smirivanje i miran san.

ROZE - nežnost i romantika

Još jedan topli element u Feng Shui je roze boja. Ona stvara smireno okruženje, tako da ako imate problema sa spavanjem, obojite zidove vaše spavaće sobe u svetlu nijansu roze. Roze boja donosi snažnu pozitivnu energiju u vašem okruženju.

ŽUTA  - radost i optimizam

Žuta boja je još jedna u nizu koja pripada elementu vatre. Međutim, njene lake nijanse pripadaju elementu Zemlje. U Feng Shui-u, žuta je centar svega, upoređuje se sa Suncem koje je krajnji izvor pozitivne energije. Možete koristiti ovu boju u bilo kojoj prostoriji, jer ova boja ima moć prilagodljivosti, fleksibilnosti, jasnoće, itd.

ZELENA - rast i otvorenost

Zelena boja je popularan izbor za dnevnu sobu i spavaću sobu. Ova boja povezana sa elementom drveta, koja, kao i priroda oko nas, smanjuje stres i ima efekat lečenja.

Pročitajte još: Da li znate kako se PRAVILNO POSTAVLJA STO? Bitan je raspored svakog elementa (VIDEO)

PLAVA - spokoj i opuštanje

U Feng Shui-u, plava boja je povezana sa kontrolom negativnih emocija i označava element vode. Ona takođe smanjuje stres i napetost u životu. Izbegavajte previše plave na zidovima ako imate česte promene raspoloženja ili na mestu gde vam je potrebna veća aktivnost. 

Foto: pixabay

BELA I SIVA - čistota i snaga

Siva, bela i crna boja pripadaju elementima metala, koji bi trebalo da budu dominantna figura u zapadnim i severozapadnim pravcima vašeg doma. Izbegavajte korišćenje previše sive na zidovima, jer to može dovesti do pada raspoloženja i energije. Ako želite, možete da koristite belu kao dominantnu boju, jer je bela povezana sa čistoćom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas