Oglas
· · Komentari: 0

Načini da se otarasite stare odeće koju ne možete da donirate: Sada je pravo vreme da temeljno očistite svoj ormar

Da biste sebe poštedeli beskrajnih monologa, stresa i gubljenja vremena, odlučili smo da vam predstavimo načine kako da se otarasite stare odeće

1686649662_shutterstock_776512750-stara-garderoba.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Da li ste se u tom procesu ikada pitali kako da se otarasite stare odeće koju ne možete da donirate? Jedan deo može da se pokloni, drugi da se da u dobrotvorne svrhe, ali šta je sa onom odećom koja deluje kao da je samo za kontejner?

Torbe za višekratnu upotrebu

Imate li majice koje imaju toliko mrlja da ne znate šta ćete sa njima? Evo još jednog ekološki prihvatljivog načina da se otarasite stare odeće. Pretvorite ih u ručno rađene torbe za kupovinu namirnica i možete ih ukombinovati sa svojom odećom i aksesoarima. Umesto da bacate plastične i papirne kese svaki put kad nešto kupite, možete kreirati i nositi sopstvenu torbu. Manje otpada, više glamura.

Programi reciklaže odeće

Pojedine kompanije, imaju opciju koja je osmišljena tako da pomogne da se rešite stare odeće. Kada sakupe dovoljno, ova odeća se šalje u najbližu fabriku na reciklažu. Najbolji deo? Svaki put kad donesete staru odeću, oni vam daju popust na sledeću kupovinu u prodavnici. Ako nas pitate, to je dobitna situacija.

Dajte odeću deci

Da li ste kao devojčice kopale po maminom ormanu, probale njene haljine i imitirale odrasle? Činjenica je da većina dece voli da se pretvara da je odraslo. Dakle, pomozite svojoj deci da se zabave uz vaše stare šešire, jakne i cipele. Iznenadićete se koliko mogu da budu kreativni.

Garažna prodaja

Garažne rasprodaje su odličan način da poklonite staru odeću, ali i da zaradite. Takođe možete, umesto odeće, da donirate prihod lokalnim dobrotvornim organizacijama. U svakom slučaju, garažna rasprodaja je uvek zabavna i uzbudljiva praksa.

Ostavite odeću u skloništu za životinje

Skloništima za životinje uvek su potrebni stari odevni predmeti, tkanine, ćebad, pa čak i peškiri koje će koristiti kao posteljina za životinje. Stara odeća se lakše čisti i nema veze ako je životinje pokidaju. Zato razmislite o tome da odnesete iznošenu odeću u lokalno sklonište. Osoblju i volonterima je uvek potrebna pomoć.

Zamena odeće

Zamena odeće je odličan način da se družite. U tom procesu možete dodati svojoj kolekciji novu, ali staru, održivu odeću. Ideja je da pozovite oko pet prijatelja i neka svako donese najmanje pet odevnih predmeta koje više ne nosi.

Čarapa za šolju

Da li je vruća kafa vaše omiljeno jutarnje piće? Onda vam je sigurno potrebna čarapa za šolju kako se ne biste ispekli. Moderna čarapa će održati kafu ili čaj toplim i sprečiti da se opečete. Pletene čarape izgledaju slatko na bilo kojoj šolji, te pokušajte da ih napravite ako volite tople napitke.

Vezena odeća

Možda zvuči komplikovano, ali potrebni su vam samo igla i konac. Korak po korak, ideja je da izvezete željeni dizajn na svoju staru odeću. To može biti cvet na farmerkama ili ime voljene osobe na džemperu. Dodavanjem veza odeći dajete joj nešto svoje, a dobićete i jedinstven komad.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Steven Laisure (@masterswl)

Trake za glavu

Stara flanelska košulja će sjajno izgledati kao traka za glavu ili šal. Marame su uvek odličan aksesoar za leto, a trenutno su veoma popularne.

Napravite otirač

Ima li boljeg načina da se otarasite stare odeće nego da je pretvorite u otirač? Bez obzira da li se odlučite za pletenje, heklanje ili šivanje – tepih će biti gust i pun živih boja. Tepih može dopuniti vaš prostor i ambijentu dodati topli osećaj.

Poklonite odeću

Ovo je odlična opcija za mlađu braću i sestre, pa čak i za porodične prijatelje sa mlađom decom, koji žele da podrže održivu modu. Uz to, budite iskreni u pogledu bilo kakvih mrlja ili oštećenja na odeći koju šaljete. Takođe, operite odeću pre nego što je prosledite.

Napravite krpe

Odlična alternativa da se otarasite stare odeće koja ne može da se popravi jeste da od nje napravite kuhinjske krpe. Isecite tkanine na pravougaone komade i dobili ste nove krpe.

Postoji toliko stvari koje se možete napraviti sa odećom koja se ne može donirati. Sve što vam je potrebno je vreme i malo kreativnosti i lako ćete se otarasiti stare odeće. Nadamo se da će vas ovaj članak inspirisati da reciklirate i ponovo koristite staru odeću.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas