Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најгоре БОЈЕ за кухињу: Дизајнери их строго ЗАОБИЛАЗЕ

Пре него што кренете са реновирањем кухиње прво обратите пажњу на савете дизајнера

1713098444_shutterstock_2030075444.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Реновирање кухиње може бити велики подухват - скуп и дуготрајан. Ипак, једна од најважнијих одлука коју можете да донесете у овом процесу је одабир праве боје. Било да се ради о зидовима или кухињским елементима, кључно је изабрати праву како не бисте погрешили и били приморани да поново фарбате.

Професионални декоратери сматрају да су ово најгоре боје за вашу кухињу:

Неонске нијансе

Многи трендови су се вратили из 80-их и 90-их, и док носталгија може бити забавна, према дизајнерки ентеријера Ејми Свицер, неонска боја у кухињи не би требало да буде једна од њих, преноси Реал Симпле.

- Не постоје строга правила о бојама за кухињу, али неки људи радије избегавају одређене боје из практичних разлога или личних преференција. Ја лично никада не бих укључила светле неонске боје у кухињу. То је зато што је скоро немогуц́е ускладити неонске нијансе са остатком кухиње. Било би изазовно уклопити их са другим елементима у просторији.

Можете да размислите о некој неонској нијанси за рецимо пресвлаке за седење, али када је реч о зидовима или кухињским ормарићима, избегните их. 

Веома тамне боје

 Кухинај није место за тамне боје. 

- Веома тамне боје чине кухињу непривлачном - каже Свитзер.

Још један проблем са тамном бојом према дизајнерима је то што она такође показује огреботине и несавршености уочљивије него светлија боја. Дакле, ако желите да укључите тамне боје у малу кухињу, држите их подаље од зидова и уместо тога користите радну плочу од тамног камена.

Светле и високо засиц́ене боје

Један од највец́их изазова у дизајну је покушај да се створи дом који лако тече из собе у собу. Супер засиц́ене боје ово додатно отежавају.

- Ми обично обесхрабрујемо све боје које су превише светле или засиц́ене, јер могу да преплаве простор и одврате пажњу од формирања кохезивне естетике у целом дому. Ако волите јарке боје у кухињи, уместо зидова и елемената нађите додатке у тим нијансама, тостер, тањире...

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas