Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДЕТАЉИ

Најважнији украс дома и најлепши тренд је САТ, а набавите их, бар, ТРИ

Док су некада часове објављивале популарно зване кукавице, односно дрвене птичице или фигурице које би на сваких 60 минута излазиле из стојећег, механичког часовника са клатном, данас се углавном на зидовима налазе електрични сатови, на батерије.

1619699259_Depositphotos_196764504_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Та врста модернизације, међутим, не условљава и њихов изглед, па међу популарнима има оних који “вуку” ка давно прошлим временима, носећи са собом дозу носталгичне романтике.

Прочитајте још: Ствари које чине дом вечито ПРАШЊАВИМ: Сви их имамо у кући, а не обраћамо пажњу

Са римским бројевима, китњастим казаљкама и цветним бројчаницима, они су прави украс сваке девојачке собе или ушушканог кутка за двоје. Довољно је да им позадину замените белом и уоквирите их у сребрни рам и они ће потпуно променити изглед. Остаће у духу прошлог доба, али више налик џепним часовницима.

Римски бројеви изгледају фасцинантно...
Ретро сат уз креденац
Ретро сатови одлично се уклапају уз намештај старинског стила, долазећи до пуног сјаја ако стоје уз креденце и ноћне сточиће.

Још ако овакав часовник окачите на зид од цигле, а поред њега ставите још један, у четвртасти, дрвени рам, они ће потпуно изгледати као украс, па вам слике у том делу простора неће ни бити потребне.

Прочитајте још: Направите УСКРШЊЕ ДРВЦЕ - потребне су вам само ТРИ ствари!

Римски бројеви фасцинантно изгледају ако су само залепљени за зид, у правилном облику часовника, без оквира, са скривеним механизмом на средини. У боји старог злата, на мермерном зиду, овакав оригиналан сат толико долази до изражаја да ће приликом сваког погледа мамити ваш уздах изазван дивљењем, а не сетом због протока времена.

Фото: Депозит

Минималистички стил, који каткад потпуно искључује присуство бројева, остављајући само казаљке, добро пристаје и позадинама сатова рађених попут малих уметничких дела. Да ли су ткани од канапа беле боје, или китњастог облика налик мандалама, рађени од меког, црног гвожђа, или можда у насликаним геометријским облицима светлих нијанси, није претерано важно. Својим необичним изгледом даће печат свакој просторији, чак јој и врло лако променити стил.

Прочитајте још: Постигните СРЕЋУ, СКЛАД и УСПЕХ помоћу ових 9 предмета које треба да ставите у СПАВАЋУ СОБУ

Сличан ефекат постиже се низањем неколико зидних сатова, другачијих или идентичних, на истом зиду. У том случају не смета ако се једни до других нађу часовници чије сате представљају шипкице јарких боја, четвртасти са датумом и временом представљеним у дигиталном приказу, као и аналогни у некој трећој боји.

Правила нема - шта год да вам се допадне, добродошло је на ваш зид, све док вас поглед на сат радује.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas