Oglas
· · Komentari: 0
DETALJI

Najvažniji ukras doma i najlepši trend je SAT, a nabavite ih, bar, TRI

Dok su nekada časove objavljivale popularno zvane kukavice, odnosno drvene ptičice ili figurice koje bi na svakih 60 minuta izlazile iz stojećeg, mehaničkog časovnika sa klatnom, danas se uglavnom na zidovima nalaze električni satovi, na baterije.

1619699259_Depositphotos_196764504_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto
Oglas

Ta vrsta modernizacije, međutim, ne uslovljava i njihov izgled, pa među popularnima ima onih koji “vuku” ka davno prošlim vremenima, noseći sa sobom dozu nostalgične romantike.

Pročitajte još: Stvari koje čine dom večito PRAŠNJAVIM: Svi ih imamo u kući, a ne obraćamo pažnju

Sa rimskim brojevima, kitnjastim kazaljkama i cvetnim brojčanicima, oni su pravi ukras svake devojačke sobe ili ušuškanog kutka za dvoje. Dovoljno je da im pozadinu zamenite belom i uokvirite ih u srebrni ram i oni će potpuno promeniti izgled. Ostaće u duhu prošlog doba, ali više nalik džepnim časovnicima.

Rimski brojevi izgledaju fascinantno...
Retro sat uz kredenac
Retro satovi odlično se uklapaju uz nameštaj starinskog stila, dolazeći do punog sjaja ako stoje uz kredence i noćne stočiće.

Još ako ovakav časovnik okačite na zid od cigle, a pored njega stavite još jedan, u četvrtasti, drveni ram, oni će potpuno izgledati kao ukras, pa vam slike u tom delu prostora neće ni biti potrebne.

Pročitajte još: Napravite USKRŠNJE DRVCE - potrebne su vam samo TRI stvari!

Rimski brojevi fascinantno izgledaju ako su samo zalepljeni za zid, u pravilnom obliku časovnika, bez okvira, sa skrivenim mehanizmom na sredini. U boji starog zlata, na mermernom zidu, ovakav originalan sat toliko dolazi do izražaja da će prilikom svakog pogleda mamiti vaš uzdah izazvan divljenjem, a ne setom zbog protoka vremena.

Foto: Depozit

Minimalistički stil, koji katkad potpuno isključuje prisustvo brojeva, ostavljajući samo kazaljke, dobro pristaje i pozadinama satova rađenih poput malih umetničkih dela. Da li su tkani od kanapa bele boje, ili kitnjastog oblika nalik mandalama, rađeni od mekog, crnog gvožđa, ili možda u naslikanim geometrijskim oblicima svetlih nijansi, nije preterano važno. Svojim neobičnim izgledom daće pečat svakoj prostoriji, čak joj i vrlo lako promeniti stil.

Pročitajte još: Postignite SREĆU, SKLAD i USPEH pomoću ovih 9 predmeta koje treba da stavite u SPAVAĆU SOBU

Sličan efekat postiže se nizanjem nekoliko zidnih satova, drugačijih ili identičnih, na istom zidu. U tom slučaju ne smeta ako se jedni do drugih nađu časovnici čije sate predstavljaju šipkice jarkih boja, četvrtasti sa datumom i vremenom predstavljenim u digitalnom prikazu, kao i analogni u nekoj trećoj boji.

Pravila nema - šta god da vam se dopadne, dobrodošlo je na vaš zid, sve dok vas pogled na sat raduje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas