Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не морате звати мајстора: Испробајте трикове који ће заувек утишати под који шкрипи

Како утишати и умањити буку коју шкрипави стари подови стварају?

1685372091_shutterstock_1124412527-pod-laminat.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

У реновираним кућама или становима који негују дух прошлих времена, власници неретко желе да очувају и обнове аутентичне подне облоге попут паркета и пода од дасака.

Они ће дати посебан шарм, али укућани се с том тврдњом можда неће сложити. Наиме, ако неко покушава да се после касног повратка с журке неопажено ушуња у своју собу или пак већ трећи пут устајете до WЦ-а током ноћи, бука коју ће стварати ходање по поду који шкрипи могла би да пробуди остале укућане.

Али постоји начин како утишати и умањити буку коју шкрипави стари подови стварају, а реч је о послу за двоје. Наиме, док један хода по поду који шкрипи, други би требало да оде на спрат испод и покуша да лоцира тачно место одакле се јавља непријатан звук. Када сте то одредили, лакше ћете установити шта би морало потом предузети и открити треба ли свој проблем решити одоздо или одозго, пише Лифехацкер.

Одоздо

1. Намажите мало грађевинског лепка или столарског лепка на танку дрвену дашчицу, а затим нежно тапкајте њоме између греда и подлоге пода, ‘пазећи да не ударите тако јако да оштети под’, напомиње Лиса Каплан Гордон, награђивана списатељица која се дуги низ година бави некретнинама и пише о тој тему у специјализованим часописима.

2. Ако постоји већи размак, можете употребити пиштољ за фугирање како бисте га напунили грађевинским лепком простор између подлоге и греде.

Одозго

1. Поспите дечји пудер у бучне пукотине, покријте подручје пешкиром или крпом и пажљиво прођите по њему да се све слегне.

– Прах делује као лубрикант који зауставља трљање које узрокује буку – објашњава она.

2 . Забијте ексере с прстенастим навојима. Они су прекривени малим прстеновима који спречавају да се ексер с временом извуче.

– Ако не можете да их пронађете , набавите ексере прекривене цементом и забијте их у процепе између делова подних дасака који стварају буку – саветује Гордон.

3. Ако је шкрипање узроковано одвајањем подних дасака од подлоге, можете забити два ексера под супротним угловима од 45 степени у греде, а затим попуните рупе силиконом у боји или сличним материјалом, преноси 24сата.хр.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas