· · Коментари: 0

Невероватна уштеда струје на једноставан начин: Када укључујете машину, промените само једну ствар

Годишње се може уштедети 62% енергије

1667289087_masinaa.jpg
Фото: Пеxелс

Један трик за прање веша помоћи ће свим домаћицама да смање рачуне за струју. Постоји толико кућних послова на које у брзини не обраћамо пажњу, а које могу уз неколико једноставних трикова да нам уштеде новац. Поготово када су у јеку сва могућа поскупљења.

Наиме, све што треба да урадите јесте да промените подешавања на машини и смањите јачину температуре. Па тако, уколико перете одећу која и није толико запрљана, хладнија температура је сасвим довољна да се прљавштина отклони.

Оно што можда нисте знали, али пребацивање са 40 степени на 30 степени штеди 38% енергије годишње, а самим тим и рачун за струју. Ако се одлучите за екстемнији потез, а то би било да смањите температуре на 20 степени штеди се чак 62% енергије.

Прочитајте још: Воће које вам може помоћи да ОЧИСТИТЕ кућу: Никад не бисте помислили да ће вам ове НАМИРНИЦЕ бити корисне за одржавање дома

Поред уштеде новца, овај начин прања ће вам такође олакшати и прање одеће по бојама, јер шарена одећа обично испушта боју при високим температурама. Зато, све док укључујете прање на ниским температурама, нећете морати да размишљате о раздвајању ођеће по бојама и да ли ће вам бијела мајица постати розе или плава.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.