Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО УШТЕДЕТИ НОВАЦ ТОКОМ ПРАЗНИКА: Придржавајте се ових 5 финансијских граница и НЕЋЕ ВАС БОЛЕТИ ГЛАВА када завирите у новчаник

Није тајна да празници могу бити исцрпљујући, и емоционално и финансијски. Рекламе и огласи на друштвеним мрежама подстичу нас да учествујемо у празничним активностима док путујемо у посету вољенима и покушавамо да пронађемо савршен поклон за све. За оне који желе да планирају буџет за празнике, ово може бити незгодно, посебно ако ваши пријатељи и породица нису на истој страни са вама када су у питању финансије или потрошња током празника.

1702117684_2823193_paketici-2_ff.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Ако желите да максимално искористите празничну сезону, а да притом не банкротирате, прочитајте пет граница које сада можете поставити са пријатељима и породицом да бисте се поставили за финансијски успех.

1. Договорите се о лимиту потрошње за свачији поклон

Важно је поставити укупан буџет за празничну потрошњу, али још један једноставан начин да држите своје финансије под контролом је да поставите границу трошкова поклона са пријатељима и породицом. Да ли знате ону особу која изгледа увек претерује са поклона? Повуците их у страну и дајте им до знања да увек цените њихове поклоне, али ове године бисте желели да поставите ограничење колико је у реду да потрошите једно на друго. Ово може да скине притисак са вас да се осец́ате као да морате да дорастете њиховом поклону и да обоје уштедите нешто новца.

Осим тих разговора, седите и сами прегледајте своје финансије и планирајте празничну куповину у складу са својим буџетом. Направите списак свих за које желите да купите поклоне и одредите буџет за сваку особу која вам одговара. 

2. Ограничите број активности у којима учествујете

Ово може бити тешко, посебно ако сте друштвени лептир који воли да присуствује свим празничним забавама. Колико год да су ови догађаји забавни, они се могу гледати као трошак ако узмете флашу вина или купите нову одец́у за сваку забаву на коју сте позвани. Решење? Поставите ограничење на број забава којима присуствујете и попуните остатак свог календара бесплатним или јефтинијим активностима.

3. Дајте алтернативне поклоне

 Неки лаки и јефтини „уради сам“ поклони које можете поклонити ове празничне сезоне укључују персонализоване албуме, урамљене фотографије или домаће десерте. Такође можете да поклоните своје време ове сезоне тако што ћете предложити бесплатну активност са темом празника, као што је окупљање у вашем стану док пијуцкате домаћи какао или организовање гледање празничних филмова или вече друштвених игара.

5. Понудите пријатељима да уместо путовања дођу код вас у госте

Поклони и догађаји нису једини аспекти празника који могу да исцрпе ваш банковни рачун. Сезона празника често укључује много путовања да бисте видели пријатеље и породицу - посебно ако планирате да путујете у децембру и јануару на велике празнике. Срећом, овде постоји неколико решења ако се путовање једноставно не уклапа у ваш буџет ове године.

Као прво, уместо тога можете позвати своје пријатеље и породицу да дођу код вас на викенд. „Док је организовање догађаја и даље финансијска одговорност, вероватно ће коштати мање од резервације авионске карте или плаћања горива,“ каже Флечер. Гости за празнике могу бити забаван начин да покажете својим најмилијима какво је годишње доба у вашем граду. Поведите их у обилазак са најбољим празничним светлима, погледајте представу, припремите леп оброк и приредите размену поклона за заиста посебно празнично искуство.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas