· · Коментари: 0

Одговор ће вас сигурно запањити: КОЛИКО ДУГО мокар веш може да стоји у машини?

Сигурно вам се десило некада морате да изађете из куће и да веш нема ко да извади

1679819323_bb7dbc200ae69ec7334b97cac1065f7a6e0cdc98.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Сигурно вам се некада десило да ставите веш на прање, и да га не извадите одмах из веш машине по завршетку програма. Дешава се да тада долази до стварања непријатног мириса.

Могуће је оставити веш неколико сати у машини, а да он ипак задржи мирис и свежину.

Ако се деси да морате да изађете из куће и да веш нема ко да извади, знајте да он може да вас сачека тамо где сте га оставили и до 12 часова након прања, али у одређеним условима.

Пре свега треба да знате да ли сама машина садржи бактерије и буђ и да ли је прљава или се из ње шири непријатан мирис када је празна.

Уколико је то случај, веш који одмах извадите након прања имаће такође непријатан мирис, који ће бити још израженији уколико такву одећу оставите неколико сати нераширену.

Тада би требало детаљно очистити машину, по могућности да сипате сирће на место где иначе сипате детерџент и да укључите празну машину да се опере, уколико већ немате програм за чишћење машине.

Други предуслов за свеж и чист веш након дугог стајања у машини, јесте да сте сипали тачно онолико детерџента колико је прописано. Мање може бити недовољно, а више може имати контраефекат, залепити се за одећу. Када је недовољно испран, на веш се лако лепе и бактерије, па је резултат чак и одмах раширеног веша нечиста одећа која уз то нема баш најпријатнији мирис.

Уколико се деси да осећате непријатан мирис, то је знак да је буђ већ почела да се шири и да се веш убуђао, па га је потребно поново добро опрати.

Уколико ипак осећате свежину након отварања врата бубња, имате две бриге мање – исправну, чисту машину и мањак стреса када сте у журби, а веш мора да сачека да га раширите.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ