Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОТАРАСИТЕ СЕ МУВА: Испробајте неколико природних начина да их отерате из свог дома

Муве могу бити јако досадне, посебно током летњих дана

1689943929_muva.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Било да се окупљају за храну или само лете около, ови инсекти не попуштају. Међутим, постоји неколико природних начина да се решите мува. Муве у вец́ини случајева нису опасне, али могу бити преносиоци вируса и бактерија које се шире њиховим угризом.

Како избец́и сакупљање мува? Да бисте спречили појаву мува, можете учинити неколико ствари које их одбијају.

1. Уклањање трулежи

Пре свега, можете предузети једноставне кораке да спречите појаву мува у вашем дому или башти. Уклоните трулу храну као што је старо месо или труло воц́е и поврц́е. Такође, уверите се да су све ваше површине суве јер муве полажу јаја на влажне површине.

2. Изношење смец́а

Смец́е пуно хране и других намирница идеално је станиште за муве, посебно у летњим месецима. Муве воле мирис ферментисане и труле хране, па редовно износите смец́е и водите рачуна да су вам канте увек затворене.

3. Биљке

Одређено биље или зачини имају јаке мирисе које муве не воле. Покушајте да их ставите на сто у вашем дому или посадите у башти и биц́ете сигурни. Ови укључују: босиљак лаванда невена Ловоров лист Нана

4. Кајенски бибер и вода

Мешавина кајенског бибера или кајенског бибера и воде ц́е одвратити муве. Помешајте ово двоје у бочици са распршивачем и прскајте око подручја.

5. Замке за муву

Као што им име говори, ове биљке се хране мувама и другим инсектима. Када се посаде у башти, сами ц́е их јести, док их у куц́и морате хранити. Како се отарасити мува? Када су се муве вец́ појавиле у просторији и не можете да их се решите, постоји неколико природних трикова који вам могу помоц́и:

1. Сирц́е и течност за прање судова

Мешавина сирц́ета и течности за прање судова је одлична замка за муве. Помешајте око три центиметра јабуковог сирц́ета са неколико капи течности за прање судова у високој чаши коју ц́ете покрити прозирном фолијом. Ставите гумицу преко фолије тако да чврсто стоји на стаклу и избушите рупе. Муве ц́е привуц́и мирис јабуковог сирц́ета, али ц́е их детерџент залепити и нец́е моц́и да изађу.

2. Замка у флаши

Узмите пластичну флашу од литра или два литра и одрежите врх. Сипајте воду и шец́ер у флашу, а затим вратите горњи, исечени део флаше, али га окрените наопако тако да део где обично долази поклопац буде окренут према мешавини воде и шец́ера. Мува ц́е овако уц́и у флашу јер ц́е је привуц́и шец́ер, али нец́е знати како да изађе.

3. Лепљиве траке и спрејеви

Могу помоц́и и лепљиве траке за које ц́е се муве залепити и остати. Такође постоји много различитих спрејева које можете користити да бисте се решили инсеката. Пазите да не прскате превише, али и да вам хемикалије не дођу на кожу или очи.

Закључак:

Муве могу бити веома досадне и у неким случајевима опасне. Важно је уклонити намирнице које их привлаче и поставити им природне замке како не би ушле у куц́у. Одређене биљке такође могу помоц́и, као и репеленти против инсеката. Понекад нец́е бити лако схватити како да се отарасимо мува, али у овом случају је упорност кључна.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas