Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Намирница која тера МУВЕ И КОМАРЦЕ: Отарасите се досадних инсеката на природан и јефтин начин - Корисан летњи трик

Инсекти су један од иритантнијих проблема током лета, а некад ни комарници ни мреже на вратима и прозорима не помажу

1691483306_shutterstock_1994279099.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лето је годишње доба када су мушице посебно досадне. Да ли сте знали да у борби против мува могу вам помоћи и нека природна средства? Већина таквих не кошта много, а овога пута није чак ни реч о неким које би требало на посебан начин припремати за коришћење.

Добро је знати да муве привлачи отпад, односно највише остаци неке хране. Често слаткиши као што је и воће. Добар корак је да канта за смеће буде опрана и то јабуковим сирћетом. Али шта још можете урадити код куће?

Намирница коју користимо често код куће и увек јој се враћамо када радимо неки детокс је лимун. Све што треба овога пута урадити је исећи три до четири лимуна на половине, а онда их распоредити на решетке рерне. Тако нека стоје преко ноћи, а врата рерне да буду отворена.

Следећег јутра затворите врата од рерне и пустите да се греје на најнижу температуру. Када се потпуно охлади баците лимун који сте искористили у канту за ђурбе. После ове намирнице кућа ће мирисати рајски, а досадне муве вам неће сметати, преноси "Крстарица".

Такође, можете искористити и нека етерична уља које муве никако не воле и тиме их отерати. У бочици са распршивачем помешајте воду и етерична уља од босиљка или лаванде. Тај мирис отераће муве из ваше куће и биће вам доста пријатније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas