Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ентеријер

ОТВОРЕНЕ ДНЕВНЕ СОБЕ су све чешће: Уредите их уз неколико једноставних савета

Концепт отворене дневне собе није нешто што је ново, али начини на које се то искоришћава варирају из сезоне у сезону.

1637850866_shutterstock_1011184687.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Конфигурације станова и кућа мењале су се током година и неки трендови долазе и пролазе веома брзо, док се други ипак задржавају нешто дуже.

Уређење отвореног простора у дому

Дневна соба је простор у коме се може радити пуно тога и она се може прилагодити тим активностима – игрању са децом, филмским или серијским маратонима, као и дружењу са гостима. Област око кауча и телевизора не мора да буде претрпана стварима да би служила својој сврси, а како је најбоље можете искористити, сазнајте у наставку.

Будите тактични

Чак и када немате пуно простора на располагању, можете добрим изборима учинити да он делује веће. Изаберите намештај који је нижи, попут стола у дневној соби, и деловаће као да имате више простора до плафона. Са друге стране, ако вам полица за књиге одговара у дневној соби, искористите ону која иде скроз до плафона јер тај простор не бисте користили другачије. Иако не бисте то помислили, велики теписи отварају простор и уједно штите под, а додатак уметничких дела на зидовима и полицама даће додатан шмек целом дому.

Прочитајте још: Бамбус има посебно место у дому: Верује се да је срећна биљка, а ево где би требало да стоји

Удобан простор уз сенфжуту боју

Дневна соба може да буде у било којој нијанси коју пожелите и лако се може десити да се погубите бирајући ону коју ћете искористити за зидове. Поред неких класичних варијанти, као што је бела боја, поједини стручњаци саветују да се окренемо окер и сенф нијансама жуте боје. Оваква боја, кажу они, добар је избор за породичне просторије и уклапа се добро и са светлијим и са тамнијим намештајем, што не сужава каснији избор.

Бирајте лакши намештај

Једна од најбољих карактеристика отвореног простора је што има пуно могућности за комбиновање и премештање ствари. Да бисте то заиста и могли када за тим дође потребе, савет је да бирате нешто лакши намештај који се лакше може померити. За дневну собу избегавајте полице од пуног дрвета и огромне угаоне гарнитуре, а посветите се неким мањим комадима који се могу комбиновати уз друге елементе. Сточићи, фотеље, табуреи и многи други ситни комади биће и те како функционални, а могу улепшати простор.

Искористите простор у потпуности

Ово можда и не треба спомињати, али коришћење сваког дела простора је пожељно, а постоји пуно начина да то учините. Направите складиште за играчке и део где малишани могу да се играју на простиркама, али тако да то не заклања трпезаријски део или део око телевизора. Окачите бицикл на зид или направите даску за пеглање која се спушта из зида и не заузима простор све време. Има пуно идеја, само треба размотрити које су најпрактичније.

Прочитајте још: Једноставни савети за уредан дом сваког дана: Треба да обратимо пажњу на шест ствари

Разбијте традиционални распоред

Када уђемо у дневну собу, сви већ имамо нека очекивања где шта треба да стоји, а то је зато што се њихов основни концепт није толико мењао. Међутим, код отвореног простора има места да се те норме разбију. То може да буде дословце, у случају разбијања појединог зида, или мало неутралније, додавањем делова који се можда не би ту очекивали. На пример, можете поставити радни сто у удубљење у зиду, направити шанк или на други начин одвојити кухињу од трпезарије и остатка дневне собе, или ушушкати ћошак око полице фотељом за читање и другим декоративним елементима.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas