Oglas
· · Komentari: 0
feng šuiji

Bambus ima posebno mesto u domu: Veruje se da je srećna biljka, a evo gde bi trebalo da stoji

Bambus je popularna kućna biljka kako zbog svoje lepote i jednostavnog načina gajenja, tako i zbog interesante simbolike.

1637574197_shutterstock_1519642901.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ova biljka smatra se veoma srećnom prema feng šuiju. Veruje se da bambus pomaže u kretanju pozitivne energije, zauzvrat, stvarajući više obilja i prosperiteta.

Savet je da za potrebe feng šuija, najbolje je tražite ravne, uspravne stabljike bambusa. Stabljike koje se uvijaju nisu toliko korisne u podržavanju uspravnog rasta i umesto toga mogu da simbolizuju vrteću ili spiralnu energiju.

Gde smestiti bambus?

Da biste privukli više prosperiteta, stavite tri ili devet stabljika bambusa u neki ugao vašeg doma, radnog prostora ili spavaće sobe. Da biste pronašli "ugao bogatstva", stanite na prednji ulaz doma ili sobe i locirajte krajnji levi ugao.

Pročitajte još: Jednostavni saveti za uredan dom svakog dana: Treba da obratimo pažnju na šest stvari

Kada je reč o spavaćoj sobi, bamus bi trebalo da postavite na mestu krajnjeg desnog ulga sobe u odnosu na vrata. Postavite vazu sa vodom u ovo područje sa dve stabljike bambusa: jedna koja predstavlja vas, a druga vašeg partnera. Najbolje je ako su dve stabljike slične veličine, što simbolizuje uravnotežen odnos između vas i vašeg partnera, pišet The Spruce.

Bambus blizu ulaza

Srećni bambus je povezan sa elementom drveta, koji predstavlja rast, nove početke i porodičnu harmoniju. Pokušajte da postavite srećnu biljku bambusa blizu ulaza u dom da biste uneli bilo koji od ovih aspekata u svoj život. Ulazak u vaš dom je način na koji energija dolazi u vaš život, tako da je ovo odlično područje za ovu srećnu biljku.

Pročitajte još: Pet stvari kojima nije mesto u KUPATILU jer može da ih uništi VLAGA

Bambus na stolu

U feng šuiju, vaš sto predstavlja karijeru, posao i životni put. Ako vam je potreban veći rast u poslu, bambus na stolu može da inspiriše rast u karijeri.
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas