· · Коментари: 0
чишћење

Ова места вероватно ЗАБОРАВЉАТЕ приликом БРИСАЊА ПРАШИНЕ

Да ли имате осећај да, колико год чистите, прашина увек нађе начин да се врати у ваш дом?

1601032526_Depositphotos_167022496_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Проблем је у томе што прашину вероватно уклањате само са видљивих места, а она најпрљавија вам обично и не падну на памет. Доносимо пет места где се крије највећа количина прашине те начин како да је очистите.

  • Испод фрижидера. Када сте задњи пут очистили простор испод фрижидера? Навуците стару чарапу на дршку од метле те завуците испод фрижидера. Сигурно ћете бити изненађени количином прашине која се накупила. Истим триком се можете послужити приликом чишћења простора испод осталих електричних уређаја, као и намјештаја.

Прочитајте још: Привуците НОВАЦ И УСПЕХ! Ево шта треба да држите на радном столу по фенг шуију

  • Венецијанери. На руку навуците стару чарапу па пређите прво преко једне стране венецијанера, а онда и са друге.
  • Лустери. Приликом чишћења лустера морате бити посебно опрезни. Прво, морате користити столицу или мање мердевине како бисте га дохватили, а самим тим постоји и опасност од пада. Друго, лустери су најчешће направљени од осетљивих материјала тако да морате бити пажљиви како их не бисте оштетили. Због тога обавезно користите нежне памучне рукавице које ће у потпуности очиситити прашину па чак и са најзавученијих делова лустера.

Прочитајте још: Како да ОДЕЋА задржи БЕЛИНУ: Уз ова ТРИ САВЕТА то је сигурно

  • Иза радијатора. Наквасите крпу (или пешкир) те је провуците иза радијатора. Ухватите је за доњи део те држећи и горњи повуците неколико пута горе-доле како бисте што детаљније обрисали простор иза радијатора. Извуците крпу, оперите је те поновите још неколико пута како бисте били сигурни да је све чисто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.