· · Komentari: 0
pranje odeće

Kako da ODEĆA zadrži BELINU: Uz ova TRI SAVETA to je sigurno

Zadržati snežnu belinu odeće često je teže nego što nam se čini isprva. Međutim, postoji nekoliko trikova koji mogu da vam pomognu da sive tonove ponovo pretvorite u bele.

1600865619_white-3395699_640.jpg
Foto: Pixabay

U misiji vraćanja beline biće vam potrebni: deterdžent za pranje bele ođeće i soda bikarbona ili sok od limuna.

Najvažniji korak u vraćanju beline je natapanje, a postoje tri načina na koja to možete da izvedete.

1. Odeću možete natapati u toploj vodi kojoj ste dodali 1/2 čašice praška za belu odeću, a onda je potrebno da je tu držite oko dva sata. Nakon toga, dobro rastopite deterdžent i stavite veš u veš-mašinu, uključivši program za pranje belog.

Pročitajte još: Primenite prirodu u svom domu! Rešite se UPORNE PLESNI uz ove preparate

2. Četiri litra tople vode i jedna čašica sode bikarbone mogu da budu vaš drugi izbor. Na ovaj način ne samo da ćete da izbelite odeću, već možete i da uništite eventualne naprijatne mirise koji se pojavljuju na majicama i košuljama, pogotovo ispod pazuha. Nek odstoji preko noći, a onda stavite sve to u veš-mašinu.

Pročitajte još: Olakšajte sebi: Evo koliko često treba da ČISTITE prozore, vrata, kupatilo

3. Natapanje limunovim sokom je još jedan efikasan način vraćanja beline. Prvo isecite dva limuna, a onda ih skuvajte u šerpici. Kada voda prokuva, natopite odeću koju želite tom tečnošću i ostavite tako oko sat vremena. Zatim uključite veš-mašinu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.