Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
КАМЕН

ОВАЈ МАТЕРИЈАЛ ће оплеменити сваки простор, САМО ако се ПРАВИЛНО ИСКОМБИНУЈЕ (ФОТО)

Будите пажљиви приликом одабира неправилних облика камена за зидну облогу. Такви облици намећу избор једноставних осталих елемената у ентеријеру и без сувишних декорација.

1596618213_Depositphotos_295229166_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Знамо да је камен готово током целе историје човечанства био основни грађевински материјал. Значење камена у архитектури и ентеријерима посебан је због његове трајности и лепоте. Сигурно сте да сте приметили да је и данас у већини врхунски уређених ентеријера великим делом присутан камен. Ако сте и ви у прилици да уређујете свој дом, наш предлог је да не “бежите” од камена, јер ћете њиме постићи утисак квалитета и префињености у простору.

Прочитајте још: СИВИ зид, ЗЕЛЕНА софа и ЦРНИ тепих: Унесите ИНДУСТРИЈСКИХ дизајн у дом

Фото: Пиксабеј

Свеједно је да ли је ваш дом уређен у рустикалном, класичном или пак модерном стилу, камен ће се одлично уклопити у сваки од њих. Својом завршном обрадом допринеће још више сваком стилском изражају и обогатиће сваки простор. Хоћете ли се одлучити за гранит, мермер, травертин, кречњак или било коју другу врсту камена, зависи понајпре од вашег укуса, финансијских могућности, али и од стила уређења вашег дома.

Фото: Пиксабеј

Свака врста има своју посебност и лепоту која је изражена у њеној боји и структури. У дому камен се најчешће користи као подна и зидна облога, а неретко и као радна површина у кухињи или као облога за камин. Одлучите ли се за подне облоге од камена у своме дому, добићете трајни квалитет који не може да надомести неки други материјал. Осим многих квалитета, камен има и своје недостатке, а то су висока цена и захтевна обрада. Али, то не би требало да буде разлог за одустајање од камена, самим тим јер је улагање у камен инвестиција која се дугорочно и те како исплати.

Прочитајте још: Спремни за летње реновирање? ОВИХ 5 ТРЕНДОВА морате испробати у свом дому

Без обзира која је његова функција у ентеријеру, правилним одржавањем и бригом очуваћете лепоту камена дуги низ година. Иако многи избегавају камен због његових хладних својстава, они који га воле ипак га бирају због природног изгледа и чврсттине.

Фото: Пиксабеј

У новије време, применом технологије, настао је вештачки камен створен од цемента, кварцног песка, боја и лаганих агрегата. Овај камен, такође, може да изгледа импресивно у дому ако га добро ускладите са одређеним стилом ентеријера.

Прочитајте још: Искористите све капацитете МАЛЕ КУХИЊЕ: Како до идеалног уређења

Предност вештачког камена јесте што је лаган, јефтинији је и можете га добити у свим бојама, облицима и текстурама. С друге стране, недостаци вештачког камена су краткотрајност и лака ломљивост. Лепота камена посебно ће доћи до изражаја у комбинацији с другим природним материјалима. Истина је да је камен сам по себи хладан материјал, али ако га успешно комбинујете са дрветом, визуално ћете утоплити и оплеменити сваки простор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas