· · Коментари: 0
ПРОМЕНЕ

Свака кућа поседује ову АЛАТКУ, а њиме можете да декоришете дом , а то ни не знате

Желите бисте да направите неке промене у дому, али немате довољно новаца за куповину нових комада намештаја и деокративних предмета? Искорисите оно што већ имате у дому.

Depositphotos_142938459_s-2019.jpg
Фото: Депозитфото

Преображај је, дакле, могуће направити и уз помоћ предмета који су вам све време испред носа, али им не видите другу намену осим основне.

Прочитајте још: Kомад намештаја који одаје ваш стил: Овакву фотељу МОРАТЕ да имате у дому

Мердевине има већина домова, а уколико су дрвене – могу да се претворе користан и занимљив део намештаја. Старим дрвеним мердервинама треба шмирглом уклонити фарбу која се љушти и  може да повреди. Пошто је бохо-стил у тренду старе мердевине не морају ни да се фарбају. Равне плоче се поставе попут полица и добија се простор за одлагање књига, цвећа, украса... 

Савршене са цвеће Фото: Депозитфото
Можда чувате мердевине од дечијег кревета на спрат?

На пример, ако негде чувате мердевине које су коришћене за дечји кревет на спрат, искористите их да направите полицу на месту где вам је потребна. У спаваћој соби можете само да их прислоните о зид и, по потреби, на њих окачите ћебенце.

Уколико имају веће газиште, послужиће вам као полица за књиге које читате пред спавање или за омиљене украсне предмете, али у том случају њихов горњи део би требало да фиксирате за зид како би биле стабилне. У купатилу могу да имају функцију сталка за одлагање пешкира. У трпезарији на њих можете да ставите чаше, чиније...

Од радног кутка могу да направе чаролију.

И од радног кутка мердевине могу да направе чаролију, поготово ако су двостране. Уколико су двостране заузеће више простора, али ће бити корисније и примећеније. На њих можете да сместите књиге, али и саксијске биљке. Нарочито ефектно ће на њима изгледати пузавица.

Прочитајте још: Осим за вожњу, бицикл је добио потпуно другу намену, а тиче се ИЗГЛЕДА ВАШЕГ ДОМА

Чак и стилизоване мердевине (лако можете сами да их направите од две дуже даске и само две-три попречне летвице), овлаш прислоњене на зид, освежиће дом. Наравно, у том случају неће имати практичну функцију, већ искључиво декоративну. Сличан ефекат можете да постигнете и уз помоћ старих мердевина окачених на зид, изнад софе, али – хоризонтално

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.