Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
решење

Правилно прање купаћег костима: Већина праву грешку која доводи до распадања материјала

Проналажење правог купаћег костима може да потраје, а када смо коначно пронашли онај који испуњава све наше критеријуме треба га сачувати

1659106636_summer-gefbccc04b_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Начин на који перете купаћи костим има велики утицај на то колико добро ће држати облик и боју. 

Прање купаћег костима

Тканине купаћих костима изложене су сталном хабању од крема за сунчање, соли, песка..., али ако научите како да перете купаће костиме на прави начин, можете да задржите његов одличан изглед током целе сезоне.

Прочитајте још: Ово је најбољи природан начин да се решите комараца и осталих инсеката у кући: Потребна су вам ДВА САСТОЈКА (РЕЦЕПТ)

Правило број један је да обавезно оперите купаћи костим након сваког ношења - чак и ако не улазите у воду. Креме за сунчање садрже састојке који могу да буду штетни за тканину зато је важно да је исперемо након ношења. Лосиони на бази минерала и уљне формулације могу временом да изазпву да тканина пожути уколико се не опере правилно. Најбоља ствар коју можете да учините за свој купаћи костим је да га исперите хладном водом чим га скинете. Још боље је да га потопите у хладној води око 30 минута да бисте уклонили већину хемикалија и прљавштину.

Како опрати купаћи костим у машини за прање веша?

Ако користите машину за прање веша за прање купаћег костима добра је идеја да га оперете са сличним врстама синтетичких тканина. Подесите машину за прање на нежни циклус, користите хладну воду и благи детерџент. Најбоље да купачи окренете наопако и да користие посебне мрежице за прање деликатног веша како бисте спречили заглављивање и истезање. Када се прање заврши, извадите купаћи костим и окачите га да се осуши на ваздуху.

Прочитајте још: Како да ПРЕСАДИТЕ своје биљке и сачувате корен: Један трик са ДРЕНАЖОМ САКСИЈЕ који ће препородити ваше цвеће (ВИДЕО)

Честа грешка је остављање купаћег у води након коришћења на неколико сати, ово доводи до слабљења тканине и бржег хабања, пише Реал Симпле.

БОНУС ВИДЕО

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas