Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Pravilno pranje kupaćeg kostima: Većina pravu grešku koja dovodi do raspadanja materijala

Pronalaženje pravog kupaćeg kostima može da potraje, a kada smo konačno pronašli onaj koji ispunjava sve naše kriterijume treba ga sačuvati

1659106636_summer-gefbccc04b_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Način na koji perete kupaći kostim ima veliki uticaj na to koliko dobro će držati oblik i boju. 

Pranje kupaćeg kostima

Tkanine kupaćih kostima izložene su stalnom habanju od krema za sunčanje, soli, peska..., ali ako naučite kako da perete kupaće kostime na pravi način, možete da zadržite njegov odličan izgled tokom cele sezone.

Pročitajte još: Ovo je najbolji prirodan način da se rešite komaraca i ostalih insekata u kući: Potrebna su vam DVA SASTOJKA (RECEPT)

Pravilo broj jedan je da obavezno operite kupaći kostim nakon svakog nošenja - čak i ako ne ulazite u vodu. Kreme za sunčanje sadrže sastojke koji mogu da budu štetni za tkaninu zato je važno da je isperemo nakon nošenja. Losioni na bazi minerala i uljne formulacije mogu vremenom da izazpvu da tkanina požuti ukoliko se ne opere pravilno. Najbolja stvar koju možete da učinite za svoj kupaći kostim je da ga isperite hladnom vodom čim ga skinete. Još bolje je da ga potopite u hladnoj vodi oko 30 minuta da biste uklonili većinu hemikalija i prljavštinu.

Kako oprati kupaći kostim u mašini za pranje veša?

Ako koristite mašinu za pranje veša za pranje kupaćeg kostima dobra je ideja da ga operete sa sličnim vrstama sintetičkih tkanina. Podesite mašinu za pranje na nežni ciklus, koristite hladnu vodu i blagi deterdžent. Najbolje da kupači okrenete naopako i da koristie posebne mrežice za pranje delikatnog veša kako biste sprečili zaglavljivanje i istezanje. Kada se pranje završi, izvadite kupaći kostim i okačite ga da se osuši na vazduhu.

Pročitajte još: Kako da PRESADITE svoje biljke i sačuvate koren: Jedan trik sa DRENAŽOM SAKSIJE koji će preporoditi vaše cveće (VIDEO)

Česta greška je ostavljanje kupaćeg u vodi nakon korišćenja na nekoliko sati, ovo dovodi do slabljenja tkanine i bržeg habanja, piše Real Simple.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas