· · Коментари: 0
промо

Празнична трпеза у вашем дому

Време празника, у нашој традицији уско је повезано са припремањем трпезе у кругу породице, заједничко обедовање и дружење

1672910305_00-NASLOVNA.jpg
Фото: Forma Ideale

Наше трпезе обилују најразличитијим ђаконијама, а за потпуни угођај потребан нам је само још један важан елемент – декорација празничне трпезе. Ево неколико предлога како да учините да ваши заједнички породични оброци за празнике буду потпуно незаборавни.

Дневни боравак је углавном најбогатије окићен, али не треба заборавити и трпезарију и кухињу. Кухиња NERA, у комбинацији са радном плочом ARIZONA PINE и зидном облогом ARIZONA PINE, пружиће вам све потребно за уживање у припреми хране за драге особе, а декорација попут украшене јелкице само ће употпунити празнични угођај.

Фото: Forma Ideale

Уколико вам је радни простор у кухињи сужен, можете као декорацију закачити новогодишњи венчић на кукице за крпе или кухињски прибор, а као декорација, али и за сервирање хране може послужити црвени свечани тањир.

Трпезаријски сто не мора нужно да буде прекривен столњаком, већ по средини стола, поред традиционалне Божићне декорације, као детаљ можете додати надстолњак са мотивом јелкица, а испод сваког тањира поставити подметач за тањир, који ће обогатити празничну декорацију.

Фото: Forma Ideale

На централни део стола поставите свећњак који можете додатно оплеменити новогодишњим венчићем са шишаркама и бобицама и постићи заиста елегантан ефекат. Додајте и понеку гирланду, како бисте унели и мало зеленила, а за послуживање користите лепе декоративне тањире.

У случају да сте новогодишњу јелку сместили у трпезарију, не морате претеривати са додатном празничном декорацијом. Дизајнери ентеријера Форма Идеале предлажу да одаберете неке класичне комаде намештаја, попут трпезаријске клупе B118, која поред практичности представља  и естетски привлачно решење. У комбинацији са трпезаријском столицом S647 и столом М367 доприноси рустичној елеганцији и сасвим сигурно ће улепшати сваки трпезаријски амбијент. На сто можете да додате свећњак и пар новогодишњих кугли које ћете колоритно ускладити са украсима на јелци и цео простор ће добити посебну топлину.

Фото: Forma Ideale

Уколико желите да постигнете винтиџ стил, обратите пажњу на кариране патерне тапацира комада намештаја, као и чипкасте салвете, а за дозу елеганције задужена је традиционална златна у детаљима.

Празници су период среће, мира и благостања, и треба их провести на најлепши могући начин са најдражима. Богата празнична трпеза, уз лепу и елегантну декорацију, улепшаће сваки тренутак током празника и учинити да их памтите заувек.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.