Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фенг схуи

ПРИЗИВАЈУ СРЕЋУ: Ових ПЕТ предмета привлаче благостање према фенг схуи-ју

Сматра се да побољшавају проток енергије кроз дом.

1646986901_lamp-g584a5bdca_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Фенг схуи је популарна кинеска филозофија која акценат ставља на простор и распоред предмета у кући јер се сматра да то утиче на проток енергије, благостање и хармонију.

Кључ ове филозофије јесте да морате имати пет природних елемената у кући - воду, метал, ватру, дрво, земљу - да бисте успоставили баланс енергије.

Они који верују и практикују фенг схуи филозофију деле са нама којих пет ствари морате имати у дом да бисте повећали могућност напретка у послу, љубави, али и здрављу.

1. Ароматични предмети

Мириси могу да изазове одређене емоције, да нас подсете на лепе или мање лепе тренутке из прошлости и да створе пријатну атмосферу у просторији. Мирисне свеће, етерична уља, миришљави штапићи одличан су избор уколико жечите да унесете позитивне промене у дом.

Прочитајте још: Најбоље боје за ДНЕВНУ СОБУ: Шта доносе црвени, а шта зелени и смеђи елементи?

2. Огледало

За овај предмет бројни народи су везивали мистична дејства, а фенг схуи посебне истиче његово изажено својство проводника енергије. Али, јако је битно где ћете поставити огледало! Велику грешку ћете направити уколико огледало поставите тамо где одражава прозор или улазна врата, посебно треба водити рачуна како ћете позиционирати огледало у ходнику.

3. Лампа

Светлост коју еминтују лампе сматра се заменом за елемент ватре. Ако је ваша кућа тако окренута, да немате довољно природног светла, потребно је да набавите пуређаје попут лампе који ће надокнадити недостатак светла. Препоручују се лампе и други емитери светлости заобљеног облика како би се позитивна енергија правилно усмерила.

4. Предмети за организовање ствари

Ствари организоване и постављене на месту могу привући здравље и благостање породице. Ормарићи за постављање ствари и остали предмети који служе за то рашчистиће ваш простор. Осим тога, препоручује се да на сваких два-три месеца се решите непотребних ствари.

Прочитајте још: Најбоље боје за РАДНИ ПРОСТОР: Повећајте продуктивност

5. Биљке

Биљке у дому доносе низ предности, осим што делују умирујуће и што су сјајни пречишћивачи ваздуха. Биљке у просторији у којој живите доносе духовну хармонију, али је и овде кључно да их поставитре на права и тачно одређена места.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas