· · Komentari: 0
feng shui

PRIZIVAJU SREĆU: Ovih PET predmeta privlače blagostanje prema feng shui-ju

Smatra se da poboljšavaju protok energije kroz dom.

1646986901_lamp-g584a5bdca_1280.jpg
Foto: pixabay

Feng shui je popularna kineska filozofija koja akcenat stavlja na prostor i raspored predmeta u kući jer se smatra da to utiče na protok energije, blagostanje i harmoniju.

Ključ ove filozofije jeste da morate imati pet prirodnih elemenata u kući - vodu, metal, vatru, drvo, zemlju - da biste uspostavili balans energije.

Oni koji veruju i praktikuju feng shui filozofiju dele sa nama kojih pet stvari morate imati u dom da biste povećali mogućnost napretka u poslu, ljubavi, ali i zdravlju.

1. Aromatični predmeti

Mirisi mogu da izazove određene emocije, da nas podsete na lepe ili manje lepe trenutke iz prošlosti i da stvore prijatnu atmosferu u prostoriji. Mirisne sveće, eterična ulja, mirišljavi štapići odličan su izbor ukoliko žečite da unesete pozitivne promene u dom.

Pročitajte još: Najbolje boje za DNEVNU SOBU: Šta donose crveni, a šta zeleni i smeđi elementi?

2. Ogledalo

Za ovaj predmet brojni narodi su vezivali mistična dejstva, a feng shui posebne ističe njegovo izaženo svojstvo provodnika energije. Ali, jako je bitno gde ćete postaviti ogledalo! Veliku grešku ćete napraviti ukoliko ogledalo postavite tamo gde odražava prozor ili ulazna vrata, posebno treba voditi računa kako ćete pozicionirati ogledalo u hodniku.

3. Lampa

Svetlost koju emintuju lampe smatra se zamenom za element vatre. Ako je vaša kuća tako okrenuta, da nemate dovoljno prirodnog svetla, potrebno je da nabavite puređaje poput lampe koji će nadoknaditi nedostatak svetla. Preporučuju se lampe i drugi emiteri svetlosti zaobljenog oblika kako bi se pozitivna energija pravilno usmerila.

4. Predmeti za organizovanje stvari

Stvari organizovane i postavljene na mestu mogu privući zdravlje i blagostanje porodice. Ormarići za postavljanje stvari i ostali predmeti koji služe za to raščistiće vaš prostor. Osim toga, preporučuje se da na svakih dva-tri meseca se rešite nepotrebnih stvari.

Pročitajte još: Najbolje boje za RADNI PROSTOR: Povećajte produktivnost

5. Biljke

Biljke u domu donose niz prednosti, osim što deluju umirujuće i što su sjajni prečišćivači vazduha. Biljke u prostoriji u kojoj živite donose duhovnu harmoniju, ali je i ovde ključno da ih postavitre na prava i tačno određena mesta.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.