Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОЈ ДОМ

Решите се напасти! Ево како да отерате комарце од куће и баште уз помоћ МИРИШЉАВИХ БИЉАКА

Комарци су веће почели да нам скраћују уживање у башти и терасама, а летњи дани су тек пред нама

1622393884_Depositphotos_49238055_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Најбитнија ствар како бисте се сачували од комараца је потпуно уклањање све устајале воде која вас окружује, било да је флаша са водом у коју капље клима, барица од климе, вода у тацни од цвећа или баре око куће. Свега 10 милилитара воде је довољно за комарце да се размножавају у вашој близини.

Дечије играчке у којима се може скупити вода такође су потенцијално место накупљања женки комараца. Осим тога, потребно је проверити и цурење из славине како бисте спречили ројеве комараца у око њих.

Прочитајте још: Ово нисте знали о Рејчел и Росу: Откривена дуго чувана тајна из серије ПРИЈАТЕЉИ (ВИДЕО)

Суви талог од кафе успешно ће отерати комарце од куће и отворених прозора. Потребно је да осушени талог, након што сте попили црну кафу, ставите на алуминијумску фолију. Тако осушен талог црне кафе изнесите испред куће или прозора, у зависности одакле желите да отерате комарце и палите га док не почне да се дими. Комарци беже од овог мириса, а он није штетан по здравље деце и одраслих.

Мешавине воде и белог лука подједнако је учинковита у борби са комарцима. Добро изгњечите 5 главица црног лука, па их након тога убаците у литар кључале воде и оставите да кључају на тихој ватри неко време, најдуже пола сата. Након што се смеса прохладила, памучну крпу добро натопите овом течношћу па је оставите на прозору или вратима на уласку у кућу или испод стола у башти за којим седите. Овом течношћу можете и орибати подове терасе или обрисати спољу даску прозора како бисте отерали комарце. Такође, ову течност можете насути и у бочицу са прскалицом па напрскати просторију из које желите да истерате комарце.

Како делује зова
Зова је дивља биљка коју можете пронаћи у готово сваком шибљаку, а успешно штити и тера комарце. У просторију ставите гранчице зове, а мирис би требало да растера комарце. Али због снажног мириса било би добро да гранчице не стављате у спаваћу собу док у њој спавате.

Мреже за прозоре најбољи су начин како спречити улазак комараца у кућу, али је жбун миришљаве лаванде на тераси, испод прозора или у дворишту идеалан да их отера од дома. Грм ове отпорне медитеранске биљке само засадите испод прозора и смањићете улазак комараца јер се мирис ове биљке не свиђа комарцима.

Прочитајте још: "Господин..." Изјава Џенифер Анистон о Бреду Питу заинтригирала је многе (ВИДЕО)

Матичњак или домаћа нана, како је травари називају, још је једна одлична биљка која одвраћа комарце. Она спада у породицу нана и позната је и као пчелиња трава, маточина или пчелињак. Могу је гајити и они којима баштованство баш и не иде од руке. Матичњак је веома издржљива биљка, одолева суши и расте чак и у хладу. Посадите ову биљку у саксије на прозорима или тераси, или је размножите по дворишту и она ће спречити ројење и размножавање комараца у вашој близини.

Мешавина уља, шампона и сирћета отераће све комарце из околине. Ово је рецепт који би требало моментално да отера комарце из вашег дома. Помешајте обично уље које користите у кухињи са шампоном и сирћетом у једнаком количинама. Добро промешајте док не запени. Сипајте то у неку посудицу и оставите је отворену у просторији. Ова смеша нема јак мирис, па га ни ви нећете осетити, а комарцима мирис неће бити баш привлачан.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas