Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Решите се ствари у дому које ПРИВЛАЧЕ КОМАРЦЕ

Може се учинити невероватним, али убод комараца чак и на нашим просторима може бити узрочник многих болести

1655760236_mosquito-g5b0144f55_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Може се учинити невероватним, али убод комараца чак и на нашим просторима може бити апсолутно смртоносан по људе. Ово је посебно значајно уколико посматрамо и вирус Западног Нила који доносе комарци на нашем подручју, посебно у периодима када имамо честу смену врелих летњих дана и оних кишовитих који погодују ројењу комараца.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу  

Синдбис вирус је установљен у Европи, иако фигурира у Африци. Имуни систем човека обично лако изађе на крај са овим вирусом, а тек у екстремним случајевима након симптома сличних грипу следи упала мозга и зглобова шаке, прстију и скочних зглобова.

Ствари које привлаче комарце

1. Тамна одећа и лишће привлаче комарце. Због тога с препоручује избегавање одеће тамних боја и избегавање дужег боравка испод дрвећа са тамним лишћем. 

Прочитајте још: Сестра Јелисавете Орашанин пресликана је глумица: Два пута ћете погледати слику (ФОТО)

2. Наше тело испушта угљен-диоксид када нам је вруће или након тренинга. Горућа свећа или ватра су још један извор угљен-диоксида

3. Наше тело ослобађа млечну киселину након тренинга или након конзумирања одређених намирница, посебно слане хране, а управо је млечна киселина магнет за комарце.

Прочитајте још: Класици који не излазе из моде: Које моделе ФАРМЕРКИ увек можете обући (ФОТО)

4. Цветни и воћни мириси могу привући комарце. Не говоримо само о парфемима. Креме за лице и тело, шампони, лакови за косу, козметика, креме за сунчање могу садржати суптилне мирисе који привлаче инсекте.

5. Различите врсте комараца воле различиту температуру коже. Али у правилу хладнија температура тела, попут хладних руку и ногу је привлачнија за комарце.

6.  Чак и мале количине воде, попут влажног цвећа привући ће комарце. Устајала вода је место где се комарци размножавају.  Осим тога, комарце ће привући чак и мале количине зноја са тела.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas