Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућне биљке

Савршен избор и за кућу и за канцеларију: Пет собних биљака које упијају зрачење и пречишћавају ваздух

Украсите просторију и учините нешто добро за своје здравље

1648739612_biljke.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Осим што знатно улепшавају сваки простор, кућне биљке могу упити негативно зрачење које допире од електронских уређаја којима смо готово увек окружени. Уз то, сјајни су пречишћивачи ваздуха.

Неке врсте биљака могу покупити скоро сав угљен-диоксид из ваздуха и претворити га у кисеоник. Више кисеоника у просторији и смањени ниво зрачења могу помоћи да се осећате мање уморније, енергичније и да смање интезитет и учесталост главобоља.

Прочитајте јошМноги је виде као НАЈСРЕЋНИЈУ БОЈУ: Украшавање ентеријера НАРАНЏАСТОМ (ФОТО)

Које биљке имају ова својства у већој мери?

1. Сукуленти (сочнице)

Ова биљка потиче са врелих простора Африке и Мексика. Име је добила по својим сочним и дебелим листовима. Ова чудесна биљка знатно може побољшати квалитет ваздуха и сјајан је избор за канцеларијски и други радни простор.

2. Кактус

Биљка која је позната по својој отпорности и која не захтева пуно пажње. Можете га држати на светлом месту, али не превише изложеном сунцу. За ову биљку се такође верује да је симбол среће и да упија лошу енергију. Осим тога, кактуси имају јединствен облик и лепоту и биће пун погодак за вашу канцеларију. Сматра се да апсорбује зрачење којем смо свакодневно изложени,

3. Зелени љиљан (паук биљка)

Зелени љиљан се лако гаји и одржава јер успева у различитим условима. Зелени љиљан је један од најбољих природних пречишћивача ваздуха. Уз то, одликује се фантастичним антимикробним и антибактеријским својствима.

Прочитајте још:  Фенг ШУЈИ правила за привлачење ПАРТНЕРА у ваш дом: Активирајте зону љубави!

4. Алое вера

Оно што је главна предност алое јесте да се она врло лако гаји и одржава. Осим што је незаобилазан састојак препарата за кожу, она је и сјајан избор за ваш дом. Наиме, алое вера отпушта више кисеоника током ноћи што побољшава квалитет ваздуха у просторији у којој спавате.

5. Фикус

Ова изузетно декоративна биљка упија штетно зрачење и спада у боље пречишћиваче ваздуха. Фикус неутралише дувански дим, смањује концентрације угљен-диоксида, угљен-моноксида, али и оштре и јаке мирисе хемикалија које се налази у лепковима, бојама и лаковима.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas