Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Сирће је неизоставни додатак многих природних средстава за чишћење, али ових пет површина никако не смете чистити њиме

У овим случајевима чишћење сирћетом може оштетити материјал

1676811947_foto-Shutterstock-ciscenje-sircetom.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У скоро сваком тексту о чишћењу без употребе хемикалија, предлаже се коришћење алкохолног сирћета. Њиме можете уклонити нечистоће и масноћу, па и ону најтврдокорнију. Међутим, у којим случајевима би га требало избегавати када је чишћење у питању?

1. Мрље од јаја

Мрље од јаја никако не би требало чистити сирћетом. Због чега? Разлог је тај што киселина из сирћета може да покрене процес коагулације јаја - прелазак из течног у чврсто стање.

2. Дрвени подови

Сирће никако не би требало да убацујете у воду којом перете дрвене подове, будући да киселина из сирћета, иако разређена, може оштетити овај материјал.

3. Дно пегле

Мрље са дна пегле, као и рупице у којима се накупља каменац не би требало чистити сирћетом.

4. Керамичке плочице и материјали од камена

Сирће, али и лимун, могу оштетити све врсте керамичких и камених површина. Када су у питању ови материјали, строго избегавајте коришћење киселих средстава.

5. Мермер и гранит

Осим што може да нагризе мермер и гранит, велика је вероватноћа да сирће скине и боју са њихових површина.

Бонус видео:


Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas