Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

5 ЧИСТАЧИЦА ОТКРИЛО ТРИКОВЕ ЗА ПРАЊЕ ПЕШКИРА: Једино овако ће бити меки као када сте их купили

Питали смо 5 чистачица како омекшати пешкире, све су дале исти одговор.

1758798146_shutterstock_2231063895.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Током прања, пешкири често задржавају остатке детерџента и омекшивача који се не испирају у потпуности. Временом то смањује њихову упијајућу моћ, због чега пешкири постају тврди, крути и непријатни на додир. Часопис „Експрес“ је консултовао пет стручњака за чишћење како би открио једноставно решење које враћа пешкирима њихову мекоћу – а свако га може применити јер је реч о састојку који се налази у свакој кухињи: белом сирћету.

Сирће – природан савезник за мекше пешкире

Михаил Богојавленски, генерални директор компаније Цлеанинг Еxпресс, напомиње да је бело сирће „природан и ефикасан начин да се пешкирима врати мекоћа“. Препоручује да се током прања дода око 100 мл белог сирћета у одељак за омекшивач. Ако ваша машина има циклус испирања, сирће се може додати и тада.

Сирће раствара масти, остатке детерџента и минералне наслаге које могу допринети „стварању коре“ на пешкирима.

Потапање пешкира у сирће

Ако су пешкири посебно тврди, стручњаци саветују претходно потапање. Напуните каду водом толико да пешкири буду потпуно прекривени, додајте 150–200 мл белог сирћета и оставите неколико сати. Након тога, исцедите воду, брзо исперите пешкире и оперите их као и обично.

Стручњаци напомињу да примена ових метода неће оставити мирис сирћета на пешкирима када се осуше.

Двострука метода: сирће и сода бикарбона

Дени Леунг, оснивач компаније Детоорп, истиче да је ово „најприродније и најлакше решење“. Препоручује додавање пола шоље сирћета у машину без детерџента како би се уклонили наслага и минерали који чине да пешкири постају груби.

Након прања са сирћетом, Леунг саветује поново покренути машину на врућем циклусу са пола шоље соде бикарбоне. Овај корак не само да неутралише преостало сирће, већ и обнавља природну пХ равнотежу пешкира.

Сцотт Схредер, стручњак за чишћење из компаније Цоттаге Царе, описује ову двостепену технику као „омиљену природну методу“. Сирће разграђује остатке детерџента и минерале у влакнима током првог прања, док сода бикарбона у другом циклусу „додатно освежава и дезодорира влакна“.

Сирће као универзални трик за меке пешкире

Јаред Сарбит из Пицтуре Перфецт Цлеанинг истиче да је бело сирће „изузетно ефикасно“ јер „враћа облик пешкира без остављања остатака“.

Џесика Гонзалез, стручњакиња и оперативна директорка компаније Спарклy Маид Сан Антонио, додаје да је сирће њен „најпопуларнији природни начин да тврди пешкири поново постану еластични и мекани“. Препоручује коришћење једне шоље сирћета на најтоплијем циклусу машине за веш, односно на максималном могућем подешавању.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas